Skip to content

Dubbla medaljer till Katrineholm Bandy i hemmacupen

2 mars 2015

Den gångna helgen avgjordes Djulöbadet Camping Cup på Backavallen och det blev medaljer till hemmalaget både i P9- och P11-klassen.

I strålande sol avgjordes den 8:e upplagan av Djulöbadets Camping Cup på Backavallen under lördagen. (vi har verkligen haft vädergudarna med oss alla dessa år) Cupen spelades med 22 deltagande lag, 12 st i P9 och 10 st i P11. Hemmalaget ställde upp med ett lag i respektive åldersgrupp och båda lagen visade fina resultat. P9-laget blev tvåa i gruppspelet och gick vidare till kvartsfinal. Där vann laget mot GT-76 med 1-0 och var därmed klara för semifinal. Där mötte man Villa Vit som besegrades med 2-0 och vild glädje uppstod när finalplatsen var bärgad. I finalen mötte man motståndarna från gruppspelet Vetlanda Gul som man då besegrade med 4-1. Men i finalen var det ett tröttkört Katrineholm som kämpat hela dagen och det starka Vetlandalaget vann med hela 9-1. Men glädjen var stor över silvermedaljerna.
I P11-cupen så vann Katrineholm sin grupp efter tre segrar och en förlust och var därmed klara för semifinal. Där mötte man Västanfors och i en mycket jämn och spännande match blev slutresultatet 2-2. Straffar avgjorde vilka som skulle få spela final och där hade Västanfors marginalerna på sin sida och vann med 4-3. Västanfors som sedan tog hem segern i finalen mot Tillberga med 4-2. Men hemmalaget hade bestämt sig för att de skulle ha medaljer med sig hem och kämpade till sig bronset i matchen om 3:e pris mot Sandviken Svart och vann med 4-1.

Medaljer till Katrineholm Bandy i båda åldersgrupper bland många storklubbar som deltog i cupen, såsom Sandviken, Vetlanda, Villa-Lidköping, Sirius bl.a. Det ser ljust ut med återväxten i klubben.

Kuriosa: i Sandvikens lag var papporna och elitspelarna Daniel Mossberg och Henrik Hagberg med på Backavallen. 


Mer information, bilder och resultat hittar ni HÄR!