Skip to content

Inför Nässjö borta - "Rätt sugen på att vinna nu"

3 mars 2015

Efter två tunga, hedersamma förluster längtar Katrineholm Bandy efter en seger i elitseriekvalet. En seger som förhoppningsvis kommer redan i tisdagens helallsvenska möte med Nässjö IF.

– Jag har precis arbetat min första dag på sex månader!, utbrister den dittills pappalediga Mårten Andersson, med dottern Märtha jublande i bakgrunden, när undertecknad får tag i honom på måndagskvällen för att prata lite inför bortamatchen mot Nässjö.

Katrineholm Bandy fortsätter att jaga lagets första seger i årets elitseriekval och efter många positiva tendenser i de hedersamma förlusterna mot IFK Kungälv och TB Västerås är det nu full fart mot två poäng i bortamötet med Nässjö.

– Ja, jag personligen är ju rätt sugen på att vinna nu. Så kan man väl säga. Det känns som att det är dags att ta en pinne i det här kvalet nu, eller två snarare, säger rutinerade Mårten Andersson med självklarhet.

– Vi har gjort två bra matcher tycker jag. Vi möter ändå elitserielag som är vana vid ettt högre tempo. Vi har stått upp bra och mot Tillberga nu senast tycker jag att vi har chansen att ta minst en poäng i alla fall, så rent spelmässigt tycker jag att vi har stått upp bra, fortsätter han.

 

I de två matcherna som spelats hittills har de båda första halvlekarna slutat med 2-6 och 0-3 i baken. De andra halvlekarna har å andra sidan slutat 2-2 och 3-1.

Vad ska ni göra för att vara med bättre från start, Mårten?

– Vi måste, vad ska man säga, släppa att det är bra motstånd vi möter och gå ut och köra direkt. Vi kanske har blivit lite försiktiga och testat oss fram i början av matcherna när vi vet att det är bättre motstånd än vad vi är vana vid. Att vi kanske känner att vi inte vill göra någonting som är för svårt eller så, säger Andersson.

– Men när matcherna väl börjar gå så börjar det där släppa och vi kommer in i det mer och mer. Så att det gäller ju att från början gå ut och spela som vi ska helt enkelt.

När Katrineholm och Nässjö senast ställdes mot varandra, i genrepet på Backavallen inför den allsvenska seriestarten i höstas, vann hemmalaget med klara 7-2 efter bland annat tre mål av Mårten Andersson och en av säsongens bästa insatser.

– Jo, men det är en positiv känsla att ha den matchen i bakhuvudet. Just att vi vet lite vad det är för gäng vi möter redan innnan. Vi har ändå mött dem ganska så nyligen och vi har ju lite koll på dem, säger Mårten och fortsätter:

– Då gick det ju väldigt bra, men man vet aldrig. De har ju haft en hel säsong på sig att ändra saker… Men vi har ju också blivit bättre!

En skillnad i tisdagens match jämfört med lagens möte på Backavallen, och egentligen alla matcher den här säsongen bortsett från den mot TB Västerås i lördag, är Mårtens egen position. Forwarden har efter Markus Skoogs fotskada fått vikariera som vänsterhalv. Något som inte känns allt för ovant för den nyblivne 31-åringen.

– Ja, haha. Det var ju också lite sådär att jag ville testa mig fram lite i första halvlek mot Tillberga. Det var lite osäkert hur jag skulle bete mig och sådär, men jag tycker att jag kom in i det mer och mer och gjorde en bra match helhetsmässigt. Jag har ju spelat där förut också, så det är ju inga nyheter på det sättet, säger han och fortsätter:

– Sedan är det ju lite skillnad på att spela halv och forward rent orkesmässigt. Det är mycket mer energiskt att spela på topp, men då byter du ju mycket oftare också och får sitta och vila. Nu ska jag ju hålla ut i 90 minuter, skrattar han.

Känslan från läktaren var att ni blev bättre och bättre offensivt på sin sida i lördags ju längre matchen led.

– Ja, precis. Det kändes väl lite försiktigare i början och jag ville inte göra några misstag. Det är en väldigt utsatt position. Gör man ett rejält misstag med bollen så straffar det sig ganska hårt. Det gäller att man känner sig bekväm för att kunna åstadkomma någonting tror jag.

Blir det gasen i botten från början mot Nässjö då?

– Ja, det ska det bli! 

Katrineholm Bandys startelva mot Nässjö IF: Henrik Karlsson - Rasmus Plan, Daniel Bodeström, Markus Hast, Kristoffer Konttori, Mårten Andersson - Jesper Ekström, Johan Jansson - Nils Wikström, Linus Doktare - Niklas Eriksson.

Bänken: Anton Lloyd, Fredrik Öjdahl, Robin Hellqvist, Oskar Lundgren, Edvin Olsson.

Avslag i Stinsen Arena 19.00 i kväll och som vanligt så följer ni matchen bäst på Twitter under #KBLive om ni inte är på plats.