Skip to content

Kvalkollen: Nässjö-tränaren hoppas på liknande matchbild

4 mars 2015

Efter tisdagens seger hemma i Stinsen Arena hoppas nu Nässjö IF på en repris på Backavallen under torsdagen. Vi tog ett snack med tränaren Patrick "Putte" Johansson inför matchen.

Nässjö-tränaren Patrick "Putte" Johansson är en av Smålandsbandyns största profiler genom tiderna. Detta efter mer än 330 allsvenska mål under sin aktiva karriär, skytteligaseger 1987 och utnämnd till årets man i svensk bandy året innan. "Putte" är numera en mycket rutinerad tränare och under torsdagen ska han försöka leda sitt NIF till ännu en seger mot Katrineholm. Detta bara två dagar efter 9-6-vinsten hemma i Stinsen Arena.

– Det var ju som jag trodde innan. Det är ju två spelande lag, så det var ju inte tal om att något av lagen backade hem och ställde sig i eget straffområde utan båda lagen försöker bjuda upp. Som tränare tycker jag väl visserligen att det blev lite för mycket mål, skrattar han när vi når honom under onsdagseftermiddagen.

– Vi hade svårt i början på matchen. Vi kom inte upp som vi ville i planen då. Det stämde inte för oss, men vi rättade ju till det lite med timeouten där efter 25 minuter eller vad det var. Då får vi bättre grepp på dem, fortsätter han.

Vad är det ni lyckas med efter timeouten tycker du?

– Det var väl att kom upp mer i planen. Jag tycker att de fick för stora ytor att åka på i början. Så det var väl att kom upp och kom med samma fart som dem i defensiven.

Efter 3-3 i paus fortsatte lagen att följas åt under andra halvlek fram tills det att hemmalaget gick ifrån på slutet. Spelet svängde fram och tillbaka och var fyllt av individuella misstag. Något som NIF utnyttjade bäst.

– Det kanske passar oss rätt så bra. Det kan det göra, men samtidigt så vill ju vi också spela kontrollerat. Normalt så gör vi det. Vi har ju släppt in väldigt lite mål i serien, säger "Putte".

Ni hamnar i underläge gång på gång genom nästan hela matchen. Vad är det som gör att ni klarar av att studsa tillbaka?

– Det är faktiskt något som vi har utvecklat från förra året. Då hade vi svårt att ta oss tillbaka i matcherna, men nu har vi gjort det ett antal matcher här i serien mot bra lag också. Så det har varit en styrka. Vi har bra moral och vi är bra tränade, så det är ett väldigt självförtroende vi har att gå hårt under matchens sista tio minuter där det ofta avgörs. Vi har sagt att "vi kör hela vägen" och det har vi vunnit många matcher på tycker jag.

Hur gör ni för att ladda om till ny match mot Katrineholm i morgon, torsdag?

– Vi ska ha lite snack och lättare träning i kväll (onsdag) och prata ihop oss. Vi vet väl ungefär hur vi vill spela, men sedan är det väl så att det börjar bli lite tunga ben nu efter en lång säsong. Det är nog därför det blir lite misstag ibland defensivt och sådär. Det börjar nog kännas hos killarna tror jag.

Vad tror du att det kommer att bli för typ av match på Backavallen? Ni hade ju stora problem när ni var här på försäsongen (7-2 till KB).

– Ja, det hade vi och det hade vi med oss litegrann in i matchen igår (läs; tisdag) också tycker jag. Men jag tror att det kommer att bli rätt så jämnt. Det får gärna se ut som i andra halvlek igår tycker jag.

Kan vi fortsätta att räkna med ett offensivt Nässjö?

– Ja, ja. Vi har svårt att spela på något annat sätt. Så är det bara. Vi ska göra allt vi kan för att få med oss två poäng hem, så att vi verkligen är med i tabellen inför de sista matcherna här.

Återstår att se "Putte" och hans mannar lyckas, vilket vi kanske inte önskar. Avslag 19.00 och precis som under hela kvalet är det FRI ENTRÉ på Backavallen! Kom dit och stötta hemmalaget till två otroligt viktiga poäng.