Skip to content

Messi hyllar supportrarna inför Nässjö hemma

5 mars 2015

Kvalet till Elitserien rullar vidare och under torsdagskvällen är det dags för Katrineholm Bandys andra hemmamatch. En match där publikens stöd kanske blir viktigare än någonsin.

Katrineholm Bandy står på noll poäng efter halva elitseriekvalet, trots flera riktigt bra insatser. En av de mest positiva delarna hittills har dock varit stödet från läktaren. På hemmais har supportrarna i allmänhet och Red 'n' Blue i synnerhet skämt bort laget mer och mer under flera års tid, men extra glädjande under kvalet är att en handfull eldsjälar tagit sig till båda bortamatcherna hittills.

En av de som verkligen är tydlig med hur mycket han uppskattar supportrarnas stöd är Niklas "Messi" Eriksson. Under onsdagen publicerade han på eget initiativ ett inlägg i Red 'n' Blue-supporters Facebook-grupp där han tackade och förklarade vikten av deras närvaro.

"Tack för stödet igår (läs; tisdag) och under hela säsongen, ni gör ett fantastiskt jobb och det betyder jättemycket för oss spelare. Insatsen av oss på plan i andra halvlek igår är under all kritik. Men även om det är svårt så samla kraft och hjälp oss till 2 raka segrar nu. Vi skulle haft 4 poäng nu och det är väldigt tungt att stå på 0 men vi tänker avsluta detta kval på bästa sätt och hoppas ni vill hjälpa oss!", skrev han. 

Varför valde du att göra det här inlägget, Niklas?

– För att jag tycker att de personer som engagerar sig gör ett fantastiskt jobb, oavsett om vi vinner eller förlorar, spelar bra eller dåligt och det är fruktansvärt viktigt för oss på planen att känna det trycket i ryggen. I så väl motgång som medgång.

Går det att beskriva hur det, i praktiken, påverkar er ute på isen när ni har supportrarna med er? 

Man lyfts någonting oerhört. När de sjunger och trummar i allmänhet, men också när de sjunger om en själv. Då vill man ju ge någonting tillbaka. De kommer dit varje match och gör allt för att vi ska vinna, så då pressar man sig själv lite extra för att det ska gå vägen.

Tabelläget ser inte allt för ljust ut inför kvalets andra halva. Vad vill du säga till alla katrineholmare inför de avslutande matcherna?

– Chansen är visserligen liten till uppflyttning, men den finns där och vi har inga som helst planer på att lägga oss ner och dö. Vi vill avsluta den här säsongen på bästa möjliga sett och visa hur bra vi faktiskt är. Vi behöver dock allas ert stöd för att lyckas med det, så jag hoppas verkligen på storpublik både i kväll, torsdag, och på lördag. Det skulle betyda massor och va fan, det är ju gratis, haha, skrattar han.

Under torsdagskvällen kommer Nässjö IF på besök till Backavallen och Katrineholm Bandy kommer att ställa upp med följande lag:

Startelvan: Anton Lloyd - Rasmus Plan, Daniel Bodeström, Markus Hast, Kristoffer Konttori, Mårten Andersson - Jesper Ekström, Johan Jansson - Nils Wikström, Linus Doktare - Niklas Eriksson.

Bänken: Henrik Karlsson, Fredrik Öjdahl, Robin Hellqvist, Oskar Lundgren, Edvin Olsson.

Avslag 19.00, fri entré. Som vanligt under kvalet så kommer vi inte att bjuda på någon liverapportering från hemmamatcherna, utan uppmanar er alla helt enkelt att ta sig till Vallen! I nödfall rekommenderar vi Elitrapport.