Skip to content

Kvalkollen: TB:s skyttekung - "Då vinner man inga matcher"

6 mars 2015

Elitseriekvalet närmar sig sitt slut och under lördagen kan allt avgöras i grupp A. Detta då TB Västerås gästar Katrineholm Bandy på Backavallen.

Katrineholm Bandy tog sina två första poäng i elitseriekvalet under torsdagskvällen och är nu åter med i kampen om en elitserieplats, men för att drömmen ska leva även efter lördagens hemmamöte med Tillberga så krävs seger. Förlust eller oavgjort och KB kan inte ta sig förbi TB i den sista omgången. Inför matchen tog vi ett snack med gästernas skyttekung i Elitserien, Robin Andersson.

Hur är läget, Robin?

– Jo, tack det är bra efter gårdagen, svarar han glatt.

Gårdagen, torsdagen, blev en lyckad kväll för TB. Hemma mot gruppfavoriterna IFK Kungälv låg man under med 3-0 en bit in på första halvlek, men lyckades hämta ikapp till 3-3. En poäng som kan visa sig vara mycket viktig framöver.

– De för två snöpliga mål, som vi ser det, kontrar på oss och de gör det bra. Vi äter oss in i matchen och trots att de gör 3-0 så har vi ganska bra tryck på dem och får även in 3-1, säger 20-årige Andersson och fortsätter:

– I andra är det vi för hela slanten. Jag tror att de har ett skott på mål i andra halvlek och dessutom missar vi två straffar under match. Vi har mycket bra chanser att vinna också, men vi får inte in tillräckligt med bollar. Samtidigt så är ju 3-3 ett bra resultat för oss och det ger oss ett bra utgångsläge.

Har det inte varit lite genomgående för TB hela säsongen att ni "inte får in bollen"?

– Ja, verkligen. Det har varit så hela säsongen att vi kanske inte riktigt är med från början. Då har vi fått lite kallduschar och lite enkla mål emot oss vilket har gjort att vi har börjat i uppförsbacke många gånger. När vi sedan också har tufft att få in bollen… Ja, då vinner man inga matcher.

Robin själv var lagets skyttekung i Elitserien, men trots det så blev det bara tolv mål på 25 matcher.

– Jag har ju fått göra lite poäng, men vi har ju inte vunnit så många matcher så det är klart att man inte är nöjd med säsongen. Jag känner inte själv att jag har hittat någon speciell formtopp någon gång under säsongen. Att jag har känt mig riktigt, riktigt het, men det var första riktiga säsongen i Elitserien och det är svårt. Det är mycket att ta in och lära sig, men det blev väl godkänt i alla fall.

När TB och Katrineholm Bandy möttes i Västerås för en knapp vecka sedan vann visserligen hemmalaget med 4-3, men var  inte det minsta nöjda med sin insats efteråt. Robin själv svarade för framspelningar till två av veteranen Anders Östlings mål i matchen.

– Vi kände själva att vi gjorde en väldigt svag insats i den matchen och kanske fick med oss två poäng lite turligt. Vi var ganska nedtrycka i andra halvlek, säger han.


Ni har chansen att säkra nytt elitseriekontrakt på Backavallen i morgon. Hur mycket snurrar de tankarna i huvudet just nu?

– Tanken har väl slagit oss, eller i alla fall mig, idag (läs; fredag), men det gäller att försöka släppa det och fokusera på att vinna matchen. Det går liksom inte att tänka så riktigt. Vi måste göra en jäkligt bra match för att vinna och först efter det kan vi tänka på att elitseriekontraktet är säkrat.

Vad blir viktigt, spelmässigt, för er i lördagens match?

– Vi måste göra jobbet till 100 procent, annars förlorar vi. Vi kan liksom inte gå ut på en skridsko utan vi måste verkligen ta jobbet, jobba på våra grejer och ha tålamod.

Det brukar pratas om jämna, öppna och svängiga matcher mellan TB och Katrineholm. Tror du på en sådan även den här gången?

– Ja, det tror jag verkligen. Jag tror att det kommer att bli en jämn tillställning.

Återstår att se om Robin Anderssons TB Västerås klarar av att säkra elitseriekontraktet, men förhoppningsvis lyckas de inte göra det på Backavallen.

Missa inte Katrineholm Bandys SISTA hemmamatch för säsongen. Jakten på en elitserieplats fortsätter och det gör även den fria entrén! Ingen ursäkt är bra nog för att missa lördagens match, då vi samtidigt som vi samtidigt som vi kan ta oss själva närmare Elitserien även har chansen att förstöra festen för TB.

OBS. Kom gärna i god tid till matchen. Förmatch mellan klubbarnas respektive U11/U12-lag startar redan klockan 13.00 och från 14.45 finns det mat och dryck att köpa i Bandytältet!

Bandy_0307