Skip to content

Poängkung i det fördolda - "Får tacka skyttarna"

7 mars 2015

Vinna eller försvinna är det som gäller för Katrineholm Bandy inför dagens hemmamöte med TB Västerås och inför matchen valde vi att kolla läget med lagets, något oväntade, poängkung.

Det är bara vinst som gäller för Katrineholm Bandy i lördagens hemmamatch mot Tillberga om laget ska vara med i kampen om en elitserieplats enda fram till kvalets slut och det är ett KB fyllt av självförtroende som kommer till spel efter torsdagens viktiga seger hemma mot Nässjö.

– En bra insats tycker jag. Vi var väldigt stabila bakåt och stundtals bra offensivt också. Tillräckligt bra offensivt tycker jag väl, men framförallt defensiven är ju riktigt, riktigt bra, säger mittfältaren Johan "Jajja" Jansson.

Inför lördagens matcher i elitseriekvalet återfinns den 32-årige Oxelösundskillen något överraskande på en delad andraplats i hela kvalgruppens poängliga. Det är dock inte lika konstigt när statistiken granskas ordentligt. Laget har fått ordentlig utdelning på fasta situationer under kvalet och av sina sex assist har Jansson slagit fem målgivande hörnor och passat ett frislag till mål.

– Haha, ja du ser. Det får jag väl tacka skyttarna för, men det är inte så viktigt för mig. Det viktiga är att skyttarna drar upp dem i nätet, skrattar "Jajja".

– I sådana här matcher så blir det ju inte lika mycket "andra chanser". Det blir ju fler hörnor och Nässjö har ju fler hörnor än oss igår (läs; torsdag), men vi lyckas pricka dit våra. Det är väldigt viktigt och det är väldigt skönt att veta att man kan få lite utdelning sådär. Det är ju faktiskt "lätta mål" om man får säga så, fortsätter han.

Ni var ju väldigt nära att få med er poäng från bortamötet med TB. Vad har ni lärt er av den matchen till lördagens drabbning?

– Ja, framförallt så måste vi ju vara med nu i båda halvlekarna och göra en lika bra defensiv insats som vi gjorde mot Nässjö, men sedan tror jag att för att slå Tillberga så måsta vi ha bollen lite mer själva också. För det är jobbigt om de får anfalla hela tiden.

– En bra mix där. Att vi är tajta defensivt, men även vi ser till att faktiskt ha bollen lite när vi väl har den och håller tryck i det vi ska. Vi ska spela ett offensivt spel vi också.

Känslan i Västerås var att ni fick ett ganska stort övertag i matchen när ni satte hög fart i det egna spelet. Är det något ni pratat om nu också?

– Nja, vi har inte hunnit prata så mycket inför ännu (fredag eftermiddag reds. anm.), men det är ju känslan jag har. Att vi måste våga gå för det också. När Tillberga får styra spelet så är de ju bra. När de får sätta sitt tempo och göra som de vill, men när vi ökade tempot senast så tyckte jag att det var till vår fördel. Det blev jobbigt för dem.

Det krävs seger mot TB för att kvalet ska leva in i den sista omgången. Finns det med i tankarna?

– Nej, inte hos mig. Jag är mer såhär att jag väldigt gärna vill vinna en match mot ett elitserielag, men kanske framförallt mot just Tillberga. Vi var nära senast och vi vill inte gå ur kvalet och konstatera att vi bara var nära dem. Det skulle vara för jäkla skönt att vinna mot Tillberga, men sedan vad som händer därefter får vi ta då.

– Att gå för seger mot Tillberga behöver vi inte ha någon tabell för. Vi vill bara slå dem. Jag tror inte att vi har vunnit en tävlingsmatch mot dem under min tid i klubben, så bara det.

Men hur kul vore det att ha någonting att spela för i sista matchen borta mot Kungälv?

– Ja, det är klart att vi vill ha det. Det vore jättekul att ha någonting att spela för. Det är ju roligare att åka de där milen med vetskapen om att det kan gälla någonting. Självklart är det så, men just det där att bara kunna få fokusera på Tillberga-matchen. Jag tror att det kommer att krävas för att vi ska ha någon chans att slå dem och gör vi det bra så kommer vi ju att ha någonting att spela för per automatik. 

Missa inte Katrineholm Bandys SISTA hemmamatch för säsongen. Jakten på en elitserieplats fortsätter och det gör även den fria entrén! Ingen ursäkt är bra nog för att missa lördagens match, då killarna behöver allt stöd de kan få för att ta sig ett steg närmare Elitserien.

OBS. Kom gärna i god tid till matchen. Förmatch mellan klubbarnas respektive U11/U12-lag startar redan klockan 13.00 och från 14.45 finns det mat och dryck att köpa i Bandytältet! 

Bandy_0307