Skip to content

Kvalkollen: "Katrineholm störde oss"

9 mars 2015

En match återstår i elitseriekvalet för Katrineholm Bandy och det är bortamötet med IFK Kungälv. En gruppfavorit som pallat för trycket, men som medger att tisdagens motståndare kan störa dem rejält.

IFK Kungälv gick in i elitseriekvalet som storfavoriter och har stått pall för trycket. Redan efter den fjärde omgången hade laget säkrat ett nytt elitseriekontrakt och nu ska kvalet avslutas mot samma motstånd som det inleddes mot, nämligen Katrineholm Bandy (4-8 på Backavallen).

– Jag känner att vi stängde egentligen igen efter första halvlek (2-6). Vi blev lite bekväma och spelarna tog lite för lätt på det i andra halvlek. Då är Katrineholm tillräckligt bra för att kunna ta ikapp det och göra några mål. Det är inte svårare än så. Slutar vi spela lite så kan vilket lag som helst komma ikapp, så de störde oss i andra halvlek. Det gjorde dem, säger IFK:s Robin Mohlén till katrineholmbandy.se inför tisdagens möte på Skarpe Nord.

Mohlén själv har varit en av Kungälvs viktigaste spelare den här säsongen och hyllades nyligen rejält av tränaren Ari Holopainen på klubbens egen hemsida.

– Ser man över hela säsongen så tycker jag faktiskt att Robin har varit vår bästa spelare. Han har tagit jättekliv i år och det är riktigt roligt att se, säger Holopainen till ifkkungalv.se.

Vi lät Mohlén svara på berömmet.

– Det är ju kul att höra, men jag tycker att det har gått upp och ner. Det har fungerat ganska bra tycker jag. Jag har gjort både bra och dåliga matcher, men jag har utvecklats från förra året, fått spela lite mer och varit lite mer delaktig i spelet, så det har fungerat bra, säger 26-åringen.

Hur ser ni på hemmamatchen mot Katrineholm?

– Vi ser det som att vi vill avsluta bra och att vi ska göra en bra sista match för publiken och för oss själva. Vi kommer att göra allt vi kan för att vinna matchen. Vi vill gärna avsluta snyggt.

Vad tror du blir viktigt för er del i matchen?

– För vår del så ska vi se till att få igång bolltempo. Att sätta fart på bollen och ha hög delaktighet. Har vi en bra grundfart så vet jag att vi får bra snurr på grejerna.

Matchen på Skarpe Nord har avslag 19.00 på tisdagskvällen och som vanligt så följer ni alla Katrineholm Bandys bortamatcher bäst via vår liverapportering på Twitter under #KBLive.