Skip to content

Nu ska kvalet avslutas snyggt - "Kommer vara på tårna"

10 mars 2015

Katrineholm Bandys chanser till elitseriespel nästa säsong är som bekant redan borta, men det betyder inte att killarna i laget tar lätt på den avslutande uppgifter, IFK Kungälv borta på Skarpe Nord.

Säsongen har varit lång och spännande, men nu återstår blott en match. En bortamatch mot IFK Kungälv som på pappret är betydelselös, men långt därifrån om du frågar spelarna själva. Nu handlar det nämligen om att avsluta snyggt och att ännu en gång få testa sig mot bra motstånd.

– Ja, nu blev det ju lite surt. Vi trodde ju att den här matchen skulle få gälla lite mer  och det var väl lite hängiga huvuden i lördags kväll, men jag tror att alla har hunnit tänka igenom saken och det är ju alltid kul att få mäta sig mot bra lag. Så är det absolut, säger försvararen Kristoffer "Kotten" Konttori när vi når honom på måndagseftermiddagen inför tisdagens match.

Lördagens oavgjorda resultat hemma mot Tillberga gjorde som bekant att kvalgruppen redan är avgjord inför den sista omgången.

– Jag tror att vi tappade mot Tillberga för att vi lade lite för mycket fokus på domarna, blev förbannade och därmed tappade fokus på arbetsuppgiften. Det är ju konstiga mål de får, allihop, och det blir ju alltid lite nervöst när ett lag knappar in sådär, men det kändes som att det var fler som hade fokus på domslut hit och dit, säger "Kotten".

Nu väntar alltså en avslutande match borta mot IFK Kungälv. En överlägsen seriesegrare som visat sig vara gruppens bästa lag, trots att Katrineholm Bandy gjorde en stark halvlek hemma mot dem och tillslut "bara" förlorade med 4-8.

– Det smäller direkt när vi gör individuella misstag. Jag tror att vi bjöd på fyra eller fem mål som är lite onödiga hemma och då ser man ju att det hade kunnat bli en klart jämnare tillställning redan från början, säger han och fortsätter:

– Vi överraskades nog lite av det höga tempot i de inledande kvalmatcherna. I de två första så kommer vi in i det först i den andra halvleken. Det är någonting vi växt in i. Vi kommer från en serie med lägre tempo och sedan i kvalet så smäller det till direkt.

Känslan från sidan har varit att ni ändå kunnat mäta er med alla lag i kvalet och verkligen utmanat i alla matcher. Ett klart steg framåt från i fjol, håller du med?

– Ja, absolut. Jag pratade precis med en arbetskollega om att det inte är i kunnandet det brister, utan snarare lite i tempo och rutin. Att vi inte får göra några misstag helt enkelt.

– Jag kan nästan känna att vi känts bättre tränade än de andra lagen. Tittar du på de första matcherna mot både Kungälv och Tillberga så går ju de på knäna i delar av andra halvlek. Det är stora steg framåt om vi jämför med förra årets kval.

Vad tror du om bortamötet med IFK Kungälv nu då?

– Jag hoppas att de är på tårna, för det kommer i alla fall jag och de andra i vårt lag att vara. Jag tror att vi ser fram emot den här matchen mer än dem i alla fall. Vi kommer nog att spela jämnt med dem och jag tror att de kommer att slappna av så pass att vi mycket väl kan ta några poäng och därmed snygga till siffrorna lite i tabellen.

Finns det en känsla av revanschlusta och lite "nu jävlar"-attityd hos er inför matchen?

– Ja, precis. Jag har i alla fall känslan av att det är lite lillebror mot storebror och oavsett om det är lek eller allvar så vill man ju alltid slå storebror, säger läraren Kristoffer Konttori.

Avslag på Skarpe Nord i Kungälv är 19.00 på tisdagskvällen och som vanligt följer ni bortamatcherna bäst med vår liverapportering på Twitter under #KBLive.