Skip to content

Förlust i Kungälv - "Isen fanns knappt"

12 mars 2015

Det blev förlust i säsongens sista match för Katrineholm Bandy. Under tisdagskvällen blev det 5-0 i baken borta mot IFK Kungälv.

Katrineholm Bandy kom till Kungälv på tisdagseftermiddagen för säsongens sista match och möttes omgående av beskedet att matchen var framflyttad en timma, till 20.00, på grund av det milda vädret.

Väntan på den, på pappret, betydelselösa matchen blev lång och när den väl drog igång var det hemmalaget som tidigt kopplade ett grepp. Skyttekungen Lukas Persson agerade framspelare och hittade Ted Skoglund som satte 1-0 efter drygt sju minuters spel.

Matchen var avvaktande och väldigt snäll. Avsaknaden av närkampsspel utnyttjade hemmalaget och när de väl kom igenom så gjorde de det med sylvassa passningar centralt i banan. Innan första halvlek var slut hade unge Axel Ekholm varit den som visat bäst skärpa med sina två mål fram till 3-0.

I den andra halvleken fick gästerna bättre fart på spelet och skapade ett bra tryck på de favorittippade motståndarna. Konsten med bandy är dock att det ska göras mål också. Något som Katrineholm inte lyckades med, trots flertalet heta chanser och bland annat en missad straff. Istället var det omställningar som utnyttjades av hemmalaget fram till såväl 4-0 som 5-0, som även blev slutresultatet.

– Det var en svårspelad match tycker jag, där isen knappt fanns när vi kom hit. Det var riktigt tungåkt hela matchen, så det var svårspelat tycker jag, säger Mårten Andersson efter matchen.

Tränare Anders Heurlén:

– Det blev ju lite trubbel med isen och så, men när vi väl kom igång så tycker jag att vi är med i matchen. De får ett par mål lite enkelt kan jag tycka. Vi har lite problem defensivt i första halvlek då de får komma in i mitten på oss och skapa mycket chanser. I andra snäppar vi upp oss defensivt och skapar även en hel del lägen, men vi får inte till avsluten.

Det här var ju säsongens sista match. Hur skulle du spontant vilja summera 2014/15?

– Jag tycker väl ändå att vi har gjort en bra säsong faktiskt. Det var väl de här förväntningarna vi hade inför den här säsongen, att vi skulle ta oss till ett kval och göra det bra. Att få mäta sig mot elitserielag och andra topplag i Allsvenskan. Det tycker jag att vi har gjort bra, så det tar vi med oss in i nästa säsong.