Skip to content

KB bryter med tränarkonstellationen

9 april 2015

Katrineholm Bandy bryter kontrakten med den tränarkonstellation som ledde A-laget genom säsongen 2014/15.

Katrineholm Bandy valde inför säsongen 2014/15 att satsa på en tränartrio bestående av Andreas Staaf, Fredrik Plan och Anders Heurlén. En konstellation som klubben nu väljer att bryta. 

– Vi kändes att det behövdes en förändring för att kunna fortsätta bygget av laget och truppen. För att få alla pusselbitar på plats. Vi har fått signaler från A-lagstruppen att det här arbetssättet inte riktigt har fungerat som vi önskat och det tycker vi givetvis är tråkigt, säger Magnus Rostedt i Katrineholm Bandys sportgrupp.

– Det är avtalet för själva konstellationen som hävs. Det var utformat så att alla tre tränarna bar lika mycket ansvar och därför kunde vi inte, oavsett om vi hade velat, säga upp avtalet med någon av de enskilda tränarna för att göra om rollfördelningen utan att samtidigt bryta med de andra. Det är det här med en tredjedels ansvar per person som inte har fungerat, inte tränarna som personer, fortsätter han.

Det är ännu inte klart hur tränarsidan kommer att se ut nästa säsong, men ett annat typ av arbetssätt och en annan sammansättning av A-lagsledningen är att vänta.

– Tanken med den här tretränarkonstellationen var att de skulle jobba med rollfördelning, den röda tråden och personlig utveckling, men så har det inte riktigt blivit. Killarna i laget har tyckt att det har saknats, säger Rostedt.

Det övriga arbetet inför nästa säsong pågår även det i full fart och inom den närmsta framtiden kommer sportgruppen att träffa ett antal spelare utifrån som kan vara intressanta framöver. Mer om detta inom den närmsta framtiden.

Katrineholm Bandy riktar ett stort tack till Andreas Staaf, Fredrik Plan och Anders Heurlén för den gångna säsongen och önskar samtliga lycka till i framtiden.