Skip to content

Defensiv duo stannar i KB

20 maj 2015

Katrineholm Bandy är glada att meddela att klubben kommit överens med backen Daniel Bodeström och den defensive mittfältaren Fredrik Öjdahl om nya ettårskontrakt.

Katrineholm Bandy förlänger kontrakten med två viktiga defensiva spelare inför kommande säsong. Det handlar dels om dalmasen Daniel Bodeström, som har IFK Rättvik som moderklubben men kom till KB inför säsongen 2013/14 från Finspång, men även om Katrineholmssonen Fredrik Öjdahl som väljer att stanna på Backavallen ytterligare en säsong.

– Det tar ganska mycket tid att spela bandy och flickvännen var väl inte helt nöjd med hur det fungerade förra säsongen, men efter att vi pratat lite om det så har det löst sig. Det kändes dessutom riktigt positivt efter att ha träffat nye tränaren (Magnus Ringblom reds. anm.). Det känns verkligen som att han brinner för bandyn och personligen så har man ju alltid som mål att utvecklas och bli bättre, säger 27-årige Bodeström.

För Fredrik Öjdahls del så var den avgörande faktorn arbetet. Detta eftersom "Löjjan" är en av många som drabbats av Ericssons nedläggning i Katrineholm.

– Jag har väl inte funderat så mycket egentligen, utan det avgörande för mig var huruvida jag skulle vara kvar i stan på grund av jobbet. Att jag skulle spela bandy om jag blev kvar visste jag redan efter förra säsongen. Nu har jag bestämt mig för att ta Ericssons stödpaket och antingen plugga någonting på distans eller försöka hitta ett nytt jobb, säger 26-åringen och fortsätter:

– Jag tror att det är ett jättelyft för hela klubben att få in Magnus som tränare och dessutom tror jag mycket på Poyan (Sandnell, ny marknadschef reds. anm.). För min egen del har det kanske inte hänt så mycket utvecklingsmässigt de senaste åren, så det ska bli grymt kul att se om jag och många med mig kan ta några kliv extra under Magnus ledning. Jag är skitsugen på en ny säsong i all fall.

Vi önskar "Bode" och "Löjjan" stort lycka till under kommande säsong i den rödblåa tröjan!