Skip to content

KLART: U-laget kommer till spel i division 1

5 oktober 2015

Katrineholm Bandys utvecklingslag kommer att spela i division 1 kommande säsong. Detta efter en rejäl kraftsamling och en bra deal med P18-laget.

Den senaste tiden har det funnits osäkerhet kring huruvida Katrineholm Bandys U-lag skulle komma till spel i division 1 kommande säsong på grund av spelarbrist, men efter en rejäl kraftsamling från ledare och spelare, samt en överenskommelse om att träna tillsammans med P18-laget, så står det nu klart att klubben kommer att ha ett utvecklingslag även kommande säsong.

I förra veckan hölls ett spelarmöte på Backavallen där stora delar av säsongens lag träffades för att diskutera den kommande säsongen.

– Det var ett mycket positivt möte. Vi fick väl dit tolv spelare som var intresserade av att spela i vinter, plus att några hade förhinder, så vi räknar med att vara ett 15-tal spelare som minst och sedan stödet från P18 på det, säger lagledare Lennart Hollstein.

U-laget kommer, precis som förra säsongen, att husera i division 1 mellersta. Detta tillsammans med Borgia, Derby, Eskilstuna, Finspång, Grängesberg, Lesjöfors, IFK Motala U, Nitro/Nora B och WBK Askersund. Seriepremiären spelas hemma på Backavallen den 15 november mot Nitro/Nora B.