Skip to content

"Lill-Bode" helt klar - "Det är högre ambitioner"

9 oktober 2015

Det blir ytterligare en Bodeström i Katrineholm Bandys backlinje kommande säsong. Detta då Linus, lillebror till Daniel, skrivit på ett ettårskontrakt med klubben.

Katrineholm Bandy har gjort klart med ännu ett nyförvärv inför den kommande säsongen i Allsvenskan Norra. Efter en längre tids träning och provspel med laget står det nu klart att Linus Bodeström Eriksson, närmast från IFK Rättvik, har skrivit på ett ettårskontrakt med klubben.

– Det känns jätteskönt. Allt har löst sig med boende nu och transport mellan Linköping (där Linus ska plugga) och Katrineholm. Det var väl det som var det största bekymret, så nu känns det väldigt bra, säger han.

– Det är väldigt sköna grabbar allihop. Sedan så märks det ju att det är högre ambitioner. Alla vill någonstans liksom, både tillsammans som lag och individuellt. Var och en vill verkligen utvecklas. Det ger någonting extra till varje träning att alla har de ambitionerna, fortsätter han.

Linus beskriver sig själv som en explosiv och fysiskt spelande back och medger även att han nog är påfallande lik storebror Daniel på isen. Det kommer med andra ord att göra ont att ta sig igenom KB:s backlinje kommande säsong.

– Det är väl det som är tanken (skratt). Sedan måste vi väl se till att hålla oss borta från utvisningsbänken, vilket väl har gått sådär hittills, men både Daniel och jag har blivit bättre och bättre på att hålla oss på isen, säger 20-åringen.

Bröderna startar också lördagens träningsmatch borta mot UNIK tillsammans i backlinjen. I övrigt inför matchen så kan vi konstatera att Rasmus Plan är skadad och blir borta från spel en längre tid, samt att Eric Lisell vilar i helgen. Robin Hellqvist är dock tillbaka efter att ha missat förra helgens möte med Gustavsberg.

– Förändringarna blir att Victor Nilsson blir högerhalv och att Eric Skoogh tar hans plats till vänster. Niklas (Eriksson) tar Lisells plats offensivt till höger, säger tränare Magnus Ringblom inför matchen.

Ni var inte nöjda efter förlusten mot "Gurra" förra helgen. Vad ska ni göra bättre nu?

– Nej, men jag kollade på matchen på film efteråt och den första knappa halvtimman så spelade vi bra, utifrån att vi hade bra tålamod. Sedan är det mycket spel på felvänd spelare, men vi ägde bollen. I andra halvlek fick Gustavsberg oss precis dit de ville och det måste vi jobba på. Att inte tappa fokus. Det är det vi har pratat om.

Lördagens möte med UNIK hoppas vi ska gå att följa via Elitrapport. Detta då KB Media dessvärre inte har möjlighet att åka med till Uppsala. Avslag 13.15.