Skip to content

A-laget föll i Uppsala

11 oktober 2015

A-laget åkte under lördagen på sin andra raka förlust under försäsongen. Detta då seriekonkurrenterna UNIK blev för svåra på bortaplan.

Ett skadeskjutet Katrineholm Bandy, utan bland andra Rasmus Plan och Eric Lisell, lyckades inte få med sig en seger ifrån lördagens tuffa bortamatch mot de förmodade toppkonkurrenterna i Allsvenskan, UNIK. Fredrik Öjdahl gav visserligen gästerna ledningen tidigt i matchen och Oskar Lundgren gjorde 1-2 innan det hade gått tio minuter, men det var också sista gången som KB hade ledningen i matchen.

Nyförvärvet Marcus Lagerbäck och lagkapten Jesper Ekström satte även de varsitt mål innan paus, men hemmalaget hade på samma tid gjort fem mål.

I den andra halvleken gled UNIK ifrån med fyra raka mål, 9-4, och KB fick nöja sig med ett tröstmål i slutminuterna av Marcus Lagerbäck.

UNIK - Katrineholm Bandy 9-5 (5-4):

5': 0-1 Fredrik Öjdahl.
7': 1-1 Johannes Häggström.
10': 1-2 Oskar Lundgren.
12': 2-2 Jakob Edberg.
15': 3-2 Niklas Andersson.
25': 3-3 Marcus Lagerbäck.
26': 4-3 Johannes Häggström.
42': 5-3 Stefan Tranblom.
44' 5-4 Jesper Ekström.
52': 6-4 Erik Sundin.
57': 7-4 Jakob Edberg.
67': 8-4 Jakob Edberg.
75' 9-4 Johannes Häggström.
89': 9-5 Marcus Lagerbäck.

Nästa träningsmatch för Katrineholm Bandys A-lag spelas lördag 17/10 klockan 12.00 i Behrn Arena, Örebro. Då står Jönköping, topptippat i Allsvenskan Södra, för motståndet.