Skip to content

Flera spelare tillbaka till mötet med Örebro

20 oktober 2015

Katrineholm Bandy spelar under onsdagskvällen den sista träningsmatchen innan Allsvenska Supercupen nästa helg. Detta då laget gästar Örebro SK i Behrn Arena.

Bandysäsongen 2015/16 närmar sig med stormsteg och nästa helg är det dags för höstens första tävlingsmatcher i form av Allsvenska Supercupen i Nässjö. Dessförinnan ska en träningsmatch till avverkas och den spelas mot Örebro SK i Behrn Arena under onsdagskvällen.

Glädjande besked inför matchen är att tre av spelarna som saknades i lördagens möte med Jönköping, Eric Lisell, Fredrik Öjdahl och Victor Nilsson, är tillbaka i spel. Långtidsskadade Rasmus Plan saknas fortfarande, men har glädjande nog fått en operationstid redan nu i veckan. Saknas gör även Robin Hellqvist på grund av en förkylning.

– Passningsspelet var under all kritik i lördags och det offensiva spelet var riktigt dåligt. Vi har bra tålamod i nedre delen av banan, men sedan är det gamla synder. Att man börjar åka själv. Det var som att titta på ett juniorlag i den matchen, säger tränare Magnus Ringblom.

– Vi har vårt första träningspasset på stor is ikväll (läs; tisdag) och vi fortsätter att jobba med att sätta bollen på rättvänd spelare, men det ger oss även chansen att jobba mer på våra uppspel på det sättet vi vill spela. Vi kommer att fokusera på att spelarna ska hålla sig till sina roller och inte börja göra andra saker när eller om de blir frustrerade och vi kommer också att jobba med ett speciellt försvarsspel, fortsätter han.

 

Att resultaten inte har sett så smickrande ut den senaste tiden är ingenting som verkar bekymra huvudtränaren nämnvärt.

– Vi kommer att få ihop det och det kommer att bli bra. Det vi sliter lite med är ju att vi har en ganska tunn trupp, men det vet vi ju om sedan tidigare. Vi är känsliga mot skador, så enkelt är det, men om vi tar Jönköpingsmatchen till exempel så imponerade inte de alls på mig. De ledde med 3-1 med en kvart kvar av matchen och med tanke på vilka spelare vi hade borta då så är jag inte alls orolig för framtiden. Vi kommer att vända det här in i Supercupen och jag tror att vi studsar tillbaka redan mor Örebro.

Onsdagens match i Behrn Arena startar 19.30 och om ni inte har möjlighet att vara på plats så rekommenderar vi att följa den via Elitrapport.