Skip to content

Ekström: "Extra skönt att slå Örebro"

21 oktober 2015

Äntligen seger igen! Katrineholm Bandy lyckades under onsdagskvällen besegra rivalerna Örebro SK med 6-4 på bortais.

Försäsongens sista träningsmatch och jakten på lite självförtroende inför de stundande tävlingsmatcherna var i fokus inför Katrineholm Bandys bortamatch mot rivalerna Örebro SK under onsdagskvällen, men det började inte så bra för KB.

Hemmalaget var nämligen först upp på tavlan efter att Alexander Strand gjort 1-0 i den 20:e minuten. Därefter tog det dock bara drygt tre minuter innan Niklas "Messi" Eriksson hade kvitterat och i den 39:e minuten kunde Linus Doktare sätta en hörna fram till 2-1. ÖSK hann dock vända tillbaka matchen innan pausvilan och gick till omklädningsrummet i 3-2-ledning efter mål av Lars Buskqvist och Viktor Erlandsson.

I den andra halvleken kvitterade "Messi" omgående till 3-3 och i mitten av halvleken kom det avgörande rycket. Mellan minut 66 och 69 gjorde Oskar Lundgren och Marcus Lagerbäck varsitt mål fram till en 5-3-ledning som ÖSK aldrig hämtade sig ifrån. Ett sent mål av "Messi", som därmed fullbordade ett hat-trick, fastställde slutresultatet till 6-4.

– En skön seger mot Örebro! Det behövde vi för att komma igång. Vi hade bättre fart och bättre defensiv än tidigare framförallt, säger lagkapten Jesper Ekström efter matchen.

Känns det som att ni fick med er det här självförtroendet som ni letade efter?

– Ja, absolut. Matcher mot Örebro är ju alltid matcher mot Örebro om man säger så. De är ju extra sköna att vinna och det "boostar" oss ännu mer.

Vad är det ni gör bättre spelmässigt ikväll?

– Framförallt så har vi en högre fart på bollen. Vi kanske inte sätter jättemycket fler passningar, men vi spelar bra när vi spelar bra, konstaterar "Jeppe" från bilen på vägen hem och skratt utbryter i bakgrunden.

– Nej, men alltså när det sitter så blir det ju skitbra, förtydligar han.

Nu väntar en dryg vecka utan matcher för A-laget, som istället fokuserar på att träna på stor is på Backavallen fram till Allsvenska Supercupen i Nässjö nästa helg.