Skip to content

Cupseger och storsegrar för ungdomslagen

9 november 2015

Den gångna helgen blev mycket lyckad för Katrineholm Bandys ungdomslag, som bland annat bjöd på en cupseger och en rejäl storseger.

Summering vecka 45:

U-laget:
U-laget genrepade under söndagen inför seriepremiären i division 1 nästa helg och mötet med AIK blev en härlig målfest för killarna. Den forne A-lagsstjärnan Magnus Stenberg svarade för ett äkta hat-trick i den första halvleken och därefter ökade Joakim Olofsson och Henrik Yxfeldt på till paussiffrorna 5-0. I den andra halvleken fortsatte "Myggan" Stenberg att glänsa och tillslut hade han gjort sju av lagets tio mål i 10-5-segern.
Målskyttar: Magnus Stenberg (7), Joakim Olofsson, Henrik Yxfeldt och Daniel Björn.

P18: Om ni tycker att målfesten för U-laget var något så kommer ni att ramla av stolen nu. P18 tog emot Gustavsberg/GT76 i Pojkallsvenskan under lördagen och det märktes omgående vilket lag som var det starkaste. Blott sex minuter in i matchen stod det 4-0 till hemmalaget på tavlan och efter 20 minuter var det 9-0. Målkalaset fortsatte hela vägen och 13-1 i paus blev tillslut hela 27-3 till hemmalaget, men det var inte enbart positiva känslor hos lagledningen efter matchen.

– Det är klart att det är svårt att jobba vidare med det egna spelet när man är så överlägsen, sade tränaren Magnus Klarén till Katrineholms-Kuriren efter matchen.

Målskyttar: Alvin Samuelsson (10), Henrik Yxfeldt (6), Hugo Klarén (5), Simon Werner-Lönn (3), Lucas Palm, Edvin Olsson, Antonio Lundh.

P16: Även P16 följde på det inslagna vinnarspåret när de gästade Hammarby på Zinkensdamm under söndagen i P16A Östra. Efter en målmässigt jämn (3-4) första halvlek så gasade KB ifrån i andra, trots endast en avbytare på bänken, och med hjälp av vilja, fina släpp, magiska passningar och resoluta avslut så skrevs slutresultatet tillslut till 6-12.
Målskyttar: Oscar Jepsen (7), August Andersson Rask (2), Leo Grann, Pontus Ekström, Joel Rydegren.

P12/13: Träningsmatcher och seriespel avklarade ovan, men frågan var om även cupspel skulle fungera för Katrineholm Bandys lag i helgen. Det gjorde det med besked.
P12/13 tillbringade helgen i Västerås för att spela Aros Bygg Cup och här nedan följer en rejäl sammanfatting av helgen sett ur lagledningens ögon:

Omklädningsrum, ljuvliga dofter, fullpackade bilar, skolsal, sovplats delux, pirriga spelare, tidig morgon, nya kompisar........ungdomscuper när dom är som bäst.

Det blev en oförglömlig helg med mycket glädje och underhållande bandyspel, när Katrineholm P12/13 vände hem från Aros Bygg Cup 2015 i Västerås som segrare, lagets första cup på bortais.

Gruppspelet inleddes på fredagskvällen mot Västerås SK. En skön stämning och ett grymt fokus i omklädningsrummet borgade för en strålande insats av dom blå/röda i första matchen och Västerås besegras med 8-1.

Tidig lördagmorgon och match kl 08:00 mot Gustavsberg.

En bandyplan som mer liknade en 50m bassäng under sim-VM gjorde att matchen blev en kamp om att få in det så viktiga ledningsmålet. Katrineholm gör återigen en mycket bra insats trots förutsättningarna. Med medvinden i andra halvlek och något bättre förhållande åker Katrineholmskillarna ifrån Gustavsberg och inkasserar andra raka segern i gruppspelet.

Mellan lördagens matcher kopplar laget bort tankarna från bandyn en stund och blir istället inlåsta på Prison Island, där dom i lag ska lösa olika kluriga uppdrag.

En mycket uppskattad aktivitet och det är en underbar och skön stämning vi har i vårt lag, säger lagets ledare Thomaz Doktare.

En total urladdning i lördagens kvällsmatch och seger även mot GT/76 och gruppsegrare. Matchens prestation står Katrineholms målvakt Lukas Sundström för när han enhandslimmar en straff efter bara 5min spel och ställningen 0-0. Därefter är det en lagmaskin med stabil defensiv och smart offensiv som ångar på och gör sin bästa match under turneringen, segersiffrorna blir till slut 11-3.

Gruppseger och semifinal mot arrangörsklubben Tillberga.

Semifinalen mot Tillberga är endast 30sek gammal när Katrineholm tar ledningen. Därefter blir det en tillknäppt match som står och väger länge, utan något riktigt ordnat spel. Ett duktigt Tillberga är hetare och har flera lägen att både kvittera och ta ledningen. Det är två riktigt bra målvakter som håller liv i matchen, Johannes Savci i Tillberga och Lukas i Katrineholm. I mitten av andra halvlek får Katrineholm ordning på spelet och kan till slut gå segrande ur kampen.

Final mot Västerås.

Segern i Aros Bygg Cup 2015 säkras efter 3-2 vinst i finalen mot VSK. En jämn och tät match med många fina prestationer mellan två bra, vilt kämpande bandylag, där Katrineholm till slut får kasta handskar och klubbor i luften.

Glädjen som utspelar sig efter slutsignalen är fantastisk. Att se ett gäng 12-13åriga killar med glädjetårar krama om varandra i en stor hög, gör att man själv blir tårögd och helt varm inombords, sade Thomaz Doktare efter slutsignalen.

Lagkapten Rasmus Carpman tog emot segerpokalen av prisutdelare Rinat Shamsutov och lyfte den mot ABB Arenas tak till jublet från lagkamrater och de tillresta supportrarna på läktaren.

Det är en helt fantastisk helg som är till ända. Ett gäng som har haft otroligt roligt tillsammans både på och utanför bandyplan. Att det sen går hela vägen är en stor bonus, konstaterar Johan Danielsson, slipare och ledare i Katrineholm.

Gå in på P12/13:s Facebook-sida för massor av bilder och filmer från helgen i Västerås!