Skip to content

GRATTIS!!! Cupsegrare ArosBygg 2015

10 november 2015

Hur summerar man en sån här helg?
Omklädningsrum, ljuvliga dofter, fullpackade bilar, skolsal, sovplats delux, pirriga spelare, tidig morgon, lagkompisar och nya kompisar........ungdomscuper när dom är som bäst.

Det blev en oförglömlig helg med mycket glädje och underhållande bandyspel, när Katrineholm P12/13 vände hem från Aros Bygg Cup 2015 i Västerås som segrare, lagets första cup på borta is. 

Gruppspelet inleddes på fredagskvällen mot Västerås SK. En skön stämning och ett grymt fokus i omklädningsrummet borgade för en strålande insats av dom blå/röda i första matchen och Västerås besegras med 8-1. 

Tidig lördagmorgon och match kl 08:00 mot Gustavsberg. 

En bandyplan som mer liknade en 50m bassäng under sim-VM gjorde att matchen blev en kamp om att få in det så viktiga ledningsmålet. Katrineholm gör återigen en mycket bra insats trots förutsättningarna. Med medvinden i andra halvlek och något bättre förhållande åker Katrineholmskillarna ifrån Gustavsberg och inkasserar andra raka segern i gruppspelet. 

Mellan lördagens matcher kopplar laget bort tankarna från bandyn en stund och blir istället inlåsta på Prison Island, där dom i lag ska lösa olika kluriga uppdrag. 

– En mycket uppskattad aktivitet och det är en underbar och skön stämning vi har i vårt lag, säger lagets ledare Thomaz Doktare.

En total urladdning i lördagens kvällsmatch och seger även mot GT/76 och gruppsegrare. Matchens prestation står Katrineholms målvakt Lukas Sundström för när han enhandslimmar en straff efter bara 5min spel och ställningen 0-0. Därefter är det en lagmaskin med stabil defensiv och smart offensiv som ångar på och gör sin bästa match under turneringen, segersiffrorna blir till slut 11-3.

 

Gruppseger och semifinal mot arrangörsklubben Tillberga. 

 

Semifinalen mot Tillberga är endast 30sek gammal när Katrineholm tar ledningen. Därefter blir det en tillknäppt match som står och väger länge, utan något riktigt ordnat spel. Ett duktigt Tillberga är hetare och har flera lägen att både kvittera och ta ledningen. Det är två riktigt bra målvakter som håller liv i matchen, Johannes Savci i Tillberga och Lukas i Katrineholm. I mitten av andra halvlek får Katrineholm ordning på spelet och kan till slut gå segrande ur kampen.

 

Final mot Västerås.

 

Segern i Aros Bygg Cup 2015 säkras efter 3-2 vinst i finalen mot VSK. En jämn och tät match med många fina prestationer mellan två bra, vilt kämpande bandylag, där Katrineholm till slut får kasta handskar och klubbor i luften.

 

– Glädjen som utspelar sig efter slutsignalen är fantastisk. Att se ett gäng 12-13åriga killar med glädjetårar krama om varandra i en stor hög, gör att man själv blir tårögd och helt varm inombords, sa Thomaz Doktare efter slutsignalen.

 

Lagkapten Rasmus Carpman tog emot segerpokalen av prisutdelare Rinat Shamsutov och lyfte den mot ABB Arenas tak till jublet från lagkamrater och de tillresta supportrarna på läktaren.

 

– Det är en helt fantastisk helg som är till ända. Ett gäng som har haft otroligt roligt tillsammans både på och utanför bandyplan. Att det sen går hela vägen är en stor bonus,konstaterar Johan Danielsson, slipare och ledare i Katrineholm.

 

Tack till alla föräldrar för stödet från läktaren och transporter mellan matcher och aktiviteter. Ni betyder massor.