Skip to content

U-laget redo för premiär - "Det känns positivt"

14 november 2015

Katrineholm Bandys U-lag inleder under söndagen säsongen i division 1 mellersta då Nitro/Nora B gästar Backavallen klockan 15.00.

Efter en höst fylld av osäkerhet och tvekan blev det tillslut klart att Katrineholm Bandy skulle ha ett utvecklingslag i division 1 även kommande säsong. Ett mycket glädjande besked och nu är det dags för laget att på allvar visa vad de kan. Detta då Nitro/Nora B gästar Backavallen under söndagen.

– Efter att vi tog beslutet att köra så har det blivit bättre och bättre, så det känns bra. Spelarna har anslutit en efter en och bland annat känns det riktigt bra att en sådan som Markus Skoogh har kommit igång med oss. Det är viktigt att ha en sådan ledare i ett såhär ungt lag, säger U-lagets lagledare Lennart Hollstein.

En sak som laget har ändrat på till den här säsongen är träningarna. Istället för att träna själva så kör de nu tillsammans med P18-laget. Något som gett positiva resultat enligt Lennart Hollstein.

– Det känns riktigt positivt att vi nu tränar med P18. Tidigare år har det kanske funnits lite negativa vibbar och vi har haft problem med dålig närvaro, men nu är det bättre stämning i gruppen och många som är med på träningarna, säger han.

Vad har ni för målsättningar med den här säsongen?

– Vi har inte pratat om någon målsättning rent placeringsmässigt utan vi fokuserar att få ihop spelet och laget efter en lite strulig höst. Vi vill spela en bandy där vi har mycket boll och spelar efter isen. Sedan får vi se hur långt det räcker.

Se alla U-lagets motståndare i vinter och hela deras spelschema HÄR.