Skip to content

SKOBES Cup drar igång för 18:e gången

25 december 2015

Annandag jul innebär inte bara klassisk annandagsbandy utan även, numera, klassisk invigning av SKOBES Cup. En turnering som av många kallas för inofficiella SM för P14.

SKOBES Cup börjar få en anrik historia på Backavallen och under annandag juls eftermiddag drar cupen igång för 18:e gången i ordningen. Cupen är en årlig inbjudningsturnering för hela landets bästa P14-lag och många jämför det med ett inofficiella SM i den åldersklassen.

Regerande mästare är Villa Lidköping efter fjolårets finalseger mot Nässjö IF och de är även, tillsammans med Karlstad Bandy, den klubb som har flest segrar sedan det nya vandringspriset infördes, 2009.

Många blivande stjärnor har spelat SKOBES Cup i unga år och några exempel är Erík Säfström (ÖSK), Christoffer Edlund (Vetlanda), Johan Löfström (Vetlanda), Daniel Berlin (Sirius), Erik Pettersson (Hammarby). Det återstår dock att se vilka av årets deltagare som är de framtida bandystjärnorna.

Det är som vanligt tio lag som spelar i två femlagsgrupper under lördagen och söndagen och sedan väntar slutspelsmatcherna på måndagen. I årets upplaga kommer förutom vårt eget Katrineholm följande lag att delta: Bollnäs GoIF, Borlänge Bandy, Falu BS, Lidköpings AIK, Nässjö IF, IK Sirius, Spånga/Bromsten, Tillberga Bandy och Vetlanda BK.

Varmt välkomna att stanna kvar efter annandagsbandyn mellan Katrineholm Bandy och UNIK för att se de första matcherna i cupen under lördagen och varmt välkomna även under söndagen och måndagen för att se morgondagens bandystjärnor födas.