Skip to content

Summering vecka 5

9 februari 2016

Helgens matcher för våra lag blev en blandning av vinster och förluster.

P10:

P10 var i söndags i Örebro på poolspel och mötte lag som Mosserud, Örebro, Tillberga, Västerås m.fl.

- Killarna kämpade verkligen och gav allt, dessvärre hade vi inte turen med oss riktigt. Vi hade många chanser men bollen gick på fel sida stolpen allt för ofta. Vårt målvaktsspel var bra med riktiga "offerräddningar". Vi fick beröm från flera andra lag och Mosserud sa att vi var det bästa motståndet de mött under denna säsong (5-4 vann de med mot oss) , säger ledaren Fredrik Wintervide.

Totalt spelade man 6 matcher och lyckades kamma hem 2 vinster mot VSK samt Örebro.

 

P12:

Laget var i lördags i Norrköping och spelade poolspel som resulterade i 2 vinster och 1 förlust.
Katrineholm - Borgia 8-2
Mål: Melker Lindgren 4, Olle Ekholm 3, Mille Backlund.
Assist: Melker Lindgren 3, Gustav Danielsson 2, Olle Ekholm 2.

Katrineholm - Motala2 4-3
Mål: Mille Backlund 2, Wilhelm Bäck, Olle Ekholm.
Assist: Melker Lindgren 2, Rasmus Carpman.

Katrineholm - Motala1 3-4
Mål: Melker Lindgren 2, Mille Backlund.
Assist: Olle Ekholm, Sakarias Karlsson, Melker Lindgren.

 

P16:

Laget spelade dubbla hemmamatcher, fredag och söndag. Fredagens match mot Sirius började inte bra, underläge med 0-3 efter 16 minuter. Sedan jobbade man sig tillbaka i matchen och med två snabba mål inom två minuter med halvtimmen spelad så var man med i matchen igen. Sirius utökade dock till 2-4 men hemmalaget reducerade snabbt till 3-4. Innan halvtidspausen gjorde bortalaget 3-5 och i den andra halvleken ökade Sirius på ledningen till 3-8 innan Katrineholm snyggade till siffrorna till slutresultatet 6-9.

Målskyttar: August Andersson-Rask 3, Robin Kall 2 och Oscar Jepsen.

 

Ny hemmamatch på söndagen mot Borlänge. Här börjar hemmalaget bäst och i den 7:e minuten så gör Joel Rydergren 1-0. Innan pausvilan kvitterar Borlänge till 1-1 i den 31:a minuten. Den andra halvleken blir målfattig och det är endast gästerna som gör två mål fram till slutresultatet 1-3.

 

P18:

Lördagens hemmamatch på Backavallen mot Tillberga/Köping slutar med hemmaseger med 6-3.

- Vi tar en viktig seger i jakten på en serieseger. Efter en jämn första halvlek står det 3-3 i paus. I andra halvlek lyckades vi hålla nollan och drog ifrån till vinst med 6-3. Stort extraberöm går till Edvin Olsson, Henrik Yxfeldt och målvakten Calle Gustafsson, säger tränaren Magnus Klarén.

Med två matcher kvar att spela så leder nu Katrineholm Pojkallsvenskan Mellersta. Västerås har dock tre matcher mindre spelade och vinner man dessa uppskjutna matcher så går man förbi Katrineholm.

 

Målskyttar: Simon Werner-Lönn 2, Alvin Samuelsson 2, Lucas Palm och Alex Linder.

 

U-laget

Efter åtta raka segrar så trodde väl dom flesta att vårt U-lag skulle besegra Grängesberg på bortaplan. Men redan efter 50 sekunder så gör Gränges 1-0 på en långboll som försvaret i alls är vakna på. Men redan 3 minuter senare så kvitterar Jacob Hollstein till 1-1.

- Första 20 minuterna tycker jag vi spelar med bra fart och släpper bollen till varandra. Vi skapar många chanser men lyckas inte få in bollen. Vi har väl ett 10-tal hörnor under denna period också, men bollen tar i hjälmen på deras mur i målet eller så räddar målvakten. Sedan drabbas vi av några utvisningar och dom lyckas göra två mål på kontringar fram till 1-3 i paus. I andra gör Gränges två snabba mål fram till 1-5 och då försöker vi flytta fram ytterligare och åker då på två mål i baken. Det blir en konstig match där Gränges kämpar ner oss tycker jag, säger lagledaren Lennart Hollstein.

Nu väntar en liten seriefinal på söndag då redan klara seriesegrarna Derby kommer till Backavallen.