P10 spelade i lördags 7-manna poolspel hemma på Backavallen mot Örebro, Tillberga, Västerås, Borgia, Derby och Finspång.
Dagen började med ett ymnigt snöfall precis när matcherna skulle starta, men som tur var blev snöfallet kortvarigt och därefter blev det en kanondag med strålande solsken. Totalt spelades det 14 matcher.

Ledaren Fredrik Wintervide skriver följande om helgen:
"Vi delade på vårt lag så att vi kunde ställa upp med två lag för att våra killar skulle få så mycket speltid som möjligt.

Vi spelade de två första matcherna mot två andra lag från Finspång. De matcherna vann vi genom att ha ett bra spel. Vidare mötte vi Tillberga och Derby. Vi kämpade med solen i ögonen och förlorade med uddamålet mot Tillberga medans vi vann matchen mot Derby med ganska stora siffror.

De två sista matcherna vi spelade stod Borgia och Örebro för motståndet. Borgia vann vi över även fast killarna var trötta. Örebro blev ett för tufft motstånd med dubbleringarna i ryggen. Vi fick inte riktigt igång vårt spel och det märktes att orken började tryta i slutet av dagen. Örebro spelade bra och bytte hela kedjor medan vi spelade utan avbytare och dessutom med spelare som dubblerat tidigare matcher. Så den förlusten var inte så märklig egentligen.

Söndagen hade vi en riktigt bra träning där vi övade överlämningar och passningar. Vi spelade sedan internmatch där vi använde oss av de vi övat på med riktigt bra resultat.
Sedan ska även sägas att det var jättenyttigt för våra killar att förlora några matcher. Det lärde de sig mycket på."

P12/13:

Dubbelmötet mot Tranås U13 i lördags blev en riktig värdemätare för Katrineholm Bandy. Ett tufft småländskt motstånd med skridskostarka spelare som Katrineholm till en början hade svårt att få stopp på. Men efter att gjort några små justeringar och med ett tätt kollektivt försvarsspel sätter hemmalaget stopp för Tranås vassa attacker. Tack vare ett bra försvarsspel kan Katrineholm spela en riktigt fin offensiv bandy med ett varierande spel med vändningar, långt spel och instick som gör att motståndarna dras isär och hemmalaget hittar många fina anfallslösningar.

-   Det är två täta, välspelade och spelmässigt jämna matcher där vi i dom båda andra halvlekarna visar prov på säsongens kanske bästa bandy. Med en bra rörelse, tätt försvar och ett bra passningsspel får vi Tranås att slita hårt, samtidigt som vi sätter våra egna spelare i bra lägen, säger ledaren Thomaz Doktare.

Matchfakta:
Katrineholm – Tranås 2-4 (0-3)
Målskyttar: Theo Andersson och Gustaf Doktare.

Katrineholm – Tranås 7-4 (2-4)
Målskyttar: Konrad Emanuelsson 3, Theo Andersson, Gustav Danielsson, Gustaf Doktare och Olle Ekholm.
Assists: Theo Andersson, Rasmus Carpman, Gustaf Doktare, Konrad Emanuelsson och Melker Lindgren.

P16:

Spellediga denna helg.

P18:

Bortamatch mot Derby i lördags i Pojkallsvenskan Mellersta.

- Vi hade kontroll på matchen från början, men lyckades inte få in bollen, säger tränaren Magnus Klarén. Efter underläge med 0-1 i halvtid så vänder vi matchen till ledning med 3-2 och med 11 minuter kvar av matchen tar vi timeout. Vi kommer överens om att spela mer ”safe” och flyttar ner en toppforward till mittfältet och lyckas direkt göra 4-2. Därefter gör vi några enkla misstag och Derby lyckas göra 3 mål på 7 minuter och vänder matchen till Derbyseger. Förlust med 4-5, riktigt surt, säger Magnus.

Målskyttar: Hugo Klarén 2, Alvin Samuelsson och Edwin Bäck.

U-laget

Sista hemmamatchen för säsongen i Division 1 Mellersta mot redan klara seriesegrarna Derby spelades i söndags. Derby som inte tappat en enda poäng i serien och vårt U-lag som inte tappat någon poäng hemma på Backavallen. Det blev hemmalaget som lyckades fullborda sin imponerande svit med full pott på sina åtta hemmamatcher. Seger med 9-5 efter halvtidsledning med 6-3. Olle Larsson gjorde 1-0 redan i andra minuten av första halvlek och därefter släppte man aldrig in serieledarna i matchen.

- Den första halvleken spelade vi fantastiskt där killarna vågade hålla boll, visade sig och hjälpte varandra, säger lagledaren Håkan Olsson.

Derby försökte komma ifatt och reducerade till 6-4 i början av andra halvlek men Katrineholm svarade direkt med 7-4 och 8-4 inom loppet av en minut och då kändes matchen mer eller mindre avgjord.
Hela åtta spelare kom med i målprotokollet, Edvin Olsson 2, Olle Larsson, Jens Hellqvist, Magnus Stenberg, Viktor Gogman (straff), Rasmus Plan, Oskar Lundgren och Eric Guthammar.