Skip to content

Serieavslutning mot Falu BS - "De ska få åka av"

20 februari 2016

En intensiv säsong är på väg att nå sitt slut, men innan vi ger oss på summeringen så ska den sista tvåpoängaren hämtas hem. Detta i söndagens bortamöte med Falu BS.

Den allsvenska säsongen 2015/16 börjar lida mot sitt slut och Katrineholm Bandy har, trots missad kvalplats, i dagsläget fyra raka segrar i bagaget och nu är målsättningen solklar. Att avsluta säsongen med att ta femte raka i söndagens bortamöte med Falu BS. Ett lag som man även konkurrerar med om vem som ska sluta högst upp i tabellen.

Falu BS är annars en motståndare som Katrineholm Bandy haft svårt med de senaste åren. KB vann visserligen med 4-1 när lagen möttes i bronsmatchen av Allsvenska Supercupen i höstas, men i seriespel har det inte blivit seger sedan säsongen 2011/12.

– Jag tror att de är svåra för oss för att de håller i bollen på ett bra sätt. De utnyttjar ytorna istället för att köra in i skiten. Jag tror att det är det de är duktiga på och vi har haft svårt att anpassa oss kanske, men det är en grej vi får rätt till då, sade lagkapten Jesper Ekström om mötet med Falun efter fredagens seger mot Gustavsberg.

För fredagens tremålsskytt, Niklas "Messi" Eriksson, är målsättningen solklar med söndagens serieavslutning. Det handlar nämligen "bara" om att få avsluta säsongen med fem raka segrar.

– Vi ska ta vår sista tvåpoängare och vi ska avsluta med fem raka segrar. Det är det enda vi ser på, så de kommer att få åka av där uppe, sade han efter fredagens match.

Vad anser du det är som gör att vi haft problem med Falu BS de senaste åren?

– Nej, det vet jag ingenting om egentligen (skratt). Men ja, det är väl så. Falun är ett bra lag och de har alltid varit ett bra lag. Det är väl inte mer än det, men de får åka av på söndag så blir det två poäng där med!

Söndagens match börjar redan klockan 14.00 och om ni inte har möjlighet att vara på plats så följer ni den bäst i vår nya liverapportering hos Everysport.com. Rapporteringen kommer även att länkas på hemsidan under matchdagen.

Till liverapporteringen >>>