Summering vecka 7

22 februari 2016

En kort sammanfattning från lagens matcher den gångna helgen.

P10:

Laget åkte till Köping i söndags för säsongens sista poolspel med endast sju spelare då flera spelare var sjuka eller bortresta. Men det skulle visa sig att dagen blev riktigt rolig trots en tunn trupp. Laget fick igång ett bra passningsspel som motståndarna inte var riktigt beredda på. Första matchen mot Örebro blev det seger med 7-0 och sedan fortsatte laget sitt fina passningsspel kryddat med några fina solonummer i den andra matchen mot Köping 1, som slutade med storseger. Efter den matchen så åkte en av spelarna vidare mot fjällen, men trots det så blev det seger även i den tredje matchen mot Köping 2 med 8-1. I dagens sista match stod Tillberga för motståndet och dom var snälla nog att ställa över en utespelare så att båda lagen spelade med samma antal spelare på planen. Katrineholmslaget vann även denna match och i andra halvlek körde man på ren vilja då alla var trötta. Fjärde vinsten för dagen, 6-1.

Ledaren Fredrik Wintervide sammanfattar dagen, ”Eftersom vi spelade med olika målvakter i matcherna kunde vi vid dagens slut konstatera att alla sju spelarna som deltagit hade blivit målskyttar. Det vi tar med oss från helgen är framför allt det fina passningsspelet och överlämningarna som vi fick beröm för från både motståndare och domare”.

P12:

Sista 7-manna matcherna med gänget....

Med sportlov och många spelare bortresta spelades i söndags dom sista matcherna i lagets 7-manna historia. Allt slutade på samma ställe som det en gång började för ca 4 år sedan, Hakonplan i Västerås, och vilken avslutning det blev för Katrineholm Bandy P12. Fyra segrar med ett riktigt målfyrverkeri framåt och supertätt bakåt. En målskillnad på 36 - 5 över fyra matcher bevisar i slutändan att det finns stor kunskap och potential i samtliga lagdelar samt en härlig blick för spelet.
- Vi visar ännu en gång att den här upplagan kan ha något riktigt spännande på gång inför framtiden. Vi gör kanske inte våra bästa matcher denna helg, men att ändå kunna ha den distansen mot VSK, Tillberga, Örebro och övriga lag i regionen är ett kvitto på allt slit spelarna lägger ner på träningarna. Det har varit en fantastisk resa med detta gäng genom 7-manna bandyn, ända från dagarna i Bandykul till deras sista matcher som nu är spelade", säger tränaren Thomaz Doktare.

P14: Spellediga.

P16:

Laget avslutare seriespelet med match både fredag och söndag. Fredagens bortamatch mot Sirius blev en tuff match för Katrineholmslaget. Laget började dock bra och gjorde 1-0 efter 20 minuter genom Hannes Hallin, men innan halvtidspausen så hade Sirius vänt matchen till 4-1. I den andra halvleken så ökade Sirius på och vann matchen med 10-2.
- Vi gör en godkänd match där vi långa stunder lyckades med vår taktik, men blir straffade hårt de stunder vi inte kommer upp i nivå, säger tränaren Johan Carpman.
Söndagens hemmamatch mot Falun blev en roligare match. Lagen hade samma antal poäng innan denna match, men Katrineholm gick segrande från matchen med 7-3, efter pausledning med 2-1. Målskyttar var William Frisö 2, Joel Rydergren 2, Måns Carpman, August Andersson-Rask och Oscar Jepsen.
- Här gör vi en av säsongens bästa matcher, främst i andra halvlek då grabbarna visar mycket av det vi tränar på dagligen, tycker Johan. Fina kombinationer, släpp på rättvänd spelare i fart, vilja och glädje. Skönt att avsluta säsongen med en seger där alla spelare ska ha beröm för en bra match, säger Johan vidare.
Han vill avsluta med att ge en stor eloge till P18-spelarna Edwin Bäck och Oscar Jepsen som ställt upp och spelat nästan varje match med P16 denna säsong.

P18: Spellediga

U-laget:

I den sista omgången i Division 1 Mellersta så säkrade U-laget en fin andraplats i serien efter en bortaseger mot Nitro/Nora. Vädret var inte det bästa, då det var snöfall under hela matchen. Därmed inte mycket till finlir utan mycket lyrbandy. Med denna typ av bandy så är det ofta laget med bäst inställning och som kämpar mest som kommer att vinna matchen. Trots att laget ställer upp med endast två avbytare (varav tränare Rogga är en) lyckas man kämpa sig till en halvtidsledning med 3-1. I början av andra utökar Joakim Olofsson till 4-1 på ett kanonskott i krysset från 25-30 m. Därefter ser det ut som laget tror att vinsten är klar för Nitro/Nora tar över spelet totalt och på 14 minuter så gör dom tre mål och helt plötsligt står det 4-4.

- Vi tar timeout direkt efter deras kvittering och pratar ihop oss och sista kvarten avgör vi matchen med 4 mål inom loppet av 6 minuter. Vår skarpskytt Viktor Gogman sätter två straffar och en hörna och Joakim Andersson som gör comeback sätter sitt andra mål för dagen fram till en riktigt skön avslutningsseger med 8-4, säger lagledaren Lennart Hollstein.

Övriga två mål gjorde Edvin Olsson och Olle Larsson.