Skip to content

Ringblom lämnar Katrineholm Bandy

5 maj 2016

Katrineholm Bandy tvingas under torsdagen meddela att A-lagets huvudtränare, Magnus Ringblom, inte kommer att leda laget nästa säsong.

Katrineholm Bandys A-lagtränare, Magnus Ringblom, lämnar klubben med omedelbar verkan. Det är de nya förutsättningar, där klubben primärt nu måste arbeta för att bli välmående ekonomiskt, som inte matchar den elitsatsning som Magnus i dagsläget söker i sin tränarkarriär.

– Vi tycker givetvis att det är tråkigt att Magnus väljer att lämna, men ibland måste tuffa beslut tas och i dagsläget är det viktiga för oss att få ordning på ekonomin och bedriva en sund verksamhet på sikt, säger Katrineholm Bandys ordförande, Nichlas Lindén.

Vad gäller framtiden för A-laget så höll under onsdagskvällen klubbens sportgrupp ett möte med närmare 20 spelare. Där informerades det om att samtliga kontrakt upphör att gälla och att klubben istället väljer att fördela de pengar som tidigare gått till individuella arvoden på hela gruppen och på att skapa bästa möjliga förutsättningar för laget att som grupp prestera tillsammans.

– Jag tycker att det var ett bra möte med en bra dialog där vi framförde läget och fick gehör av spelarna, sade sportgruppens ordförande, Johan Frisö, efter mötet.

– Vi gjorde klart att vi inte kommer att ha några individuella avtal med spelarna utan de pengar som vi har kommer vi istället att lägga på gruppen. Detta för att utveckla laget, föreningen och för att göra gemensamma insatser och det kommer laget att ha inflytande över, fortsatte han.

Under mötet ställdes frågan till spelargruppen hur många som var intresserade av att spela bandy nästa säsong under nämnda förutsättningar.

– Alla räckte upp handen när vi ställde frågan om man vill köra nästa år och det är glädjande att man spelar bandy för att man tycker att det är roligt och för att man vill vara med i ett bra gäng och utvecklas tillsammans, så det var positivt, sade Frisö.

Även från spelarhåll var det relativt optimistiskt efter mötet.

– I den situationen vi sitter i så är det bland det bättre som kan göras, sade Fredrik Öjdahl om den nya fördelningen av pengarna.

– Killarna i det här rummet i kväll vill spela bandy, något annat var jag aldrig orolig över, utan nu handlar det om att vi tillsammans använder den här glädjen till sporten för att spela så bra bandy som möjligt utifrån de nya förutsättningarna vi har i vinter.

Arbetet med att sätta A-truppen och ledningen runt laget pågår och vi återkommer så snart någonting nytt finns att berätta.