Skip to content

KLART: Förbundskapten del av nya A-lagsledningen

10 juni 2016

Katrineholm Bandy har under fredagen glädjen att meddela hur A-lagsledningen kommer att se ut nästa säsong.

Nu står det klart vilka som kommer att leda Katrineholm Bandys A-lag i Allsvenskan Södra kommande vinter. Ett ledarteam med många engagerade själar, men även med spetskunskaper och erfarenhet.

Under fredagen presenterades ett stort ledarteam där 54-årige Roger Staaf kommer att ha huvudansvaret.

– Det känns bra och det ska bli kul! Jag försöker vara en ledare som inspirerar och som får killarna att ha roligt därute. Det har varit en stormig tid, men nu ska vi se till att göra det bästa av situationen, säger Roger Staaf.

Med i ledarteamet är även ett namn som klingar bekant i hela bandyvärlden. Efter att själv ha spelat för såväl KSK som Värmbol så har Alexey Nikishov lett Kazhakstans landslag till VM-medaljer som förbundskapten. Nu är han klar för Katrineholm Bandy.

– Det känns bra. Jag kommer att vara här hemma mycket och då fanns möjligheten att hjälpa till. Det ska bli jätteintressant att jobba med framförallt de unga spelarna här, säger Alexey Nikishov.

En tredje komponent är även det ett välbekant namn, men då främst för Katrineholmspubliken. Kristoffer Konttori kommer nämligen att agera spelande assisterande tränare i vinter.

– Det ska bli spännande! Jag har någonstans alltid haft målet att bli tränare, men att hoppa direkt in i ett A-lag kanske inte var första tanken men det ska bli roligt. Jag kommer att jobba mycket med att se och höra alla, vara positiv och även kunna ryta till. Det tror jag passar mig bra, säger "Kotten".

Hela Katrineholm Bandys A-lags ledarteam till säsongen 2016/17:

Roger Staaf, huvudtränare
Alexey Nikishov
Kristoffer Konttori
Patrik Nilsson
Seppo Ahonen
Martin Silow
Håkan Olsson
Lennart Hollstein
Bernt Olsson

I samband med detta bekräftar även klubben att U-laget kommer att läggas på is kommande säsong och därmed inte spela i division 1.