Skip to content

"Kotten" ser fram emot dubbelhelg - "Full fart framåt"

15 december 2016

En sannerligen viktig helg väntar Katrineholm Bandys A-lag. Detta då två viktiga matcher står på schemat och först ut är fredagens bortamöte med anrika IF Boltic.

Det är mungiporna uppåt i A-lagets omklädningsrum efter att förra helgen ha spräckt poängnollan i Allsvenskan Södra då 0-4 blev 4-4 hemma mot Frillesås BK. En känsla bra att ha med sig in i den stundande, tuffa helgen. Under fredagskvällen åker laget till Karlstad och Tingvalla för att gästa anrika IF Boltic, med hela nio SM-guld att blicka tillbaka på, och under söndagen väntar hemmamöte med bottenkonkurrenterna Lidköpings AIK. En på förhand mycket viktig helg.

– Ja, så är det ju. Varje match är viktig, men nu är det tätt sådär så är det ju väldigt viktigt att man återhämtar sig och laddar om batterierna. Nu är det en match i taget och fullt ös nu i morgon (läs; fredag) då mot Boltic och vi har våran lilla matchplan som vi hoppas kunna följa, säger spelande assisterande tränare Kristoffer Konttori efter torsdagskvällens träning.

Fredagens värmländska motståndare har inlett säsongen med "bara" två segrar på sex matcher. Detta efter att förra säsongen ha varit en positiv överraskning i den södra allsvenskan och tillslut även fått kvala till Elitserien. Den här säsongen inleddes dock med tre raka förluster, men Karlstad-laget är därefter obesegrade i tre raka matcher.

– Vi har fått lite uppgifter på hur de spelar och mer än så ska jag väl inte säga så det kommer ut (skratt), men som sagt så har vi gnuggat på en liten plan hur vi ska knäcka dem och förhoppningsvis räcker den hela vägen. Men det är en jäkla inställning som krävs, precis som vi visade här i senaste fajten, säger "Kotten".

Vad blir viktigt i ert eget spel?

– Det är att sätta bollen på rätt spelare som kommer i fart, som har näsan framåt. Enkla pass. Det ska sitta 100 procent och som sagt, viljan. Kriga. 

För egen del är Kristoffer Konttori tillbaka i spel igen efter att ha missat Frillesås-matchen på grund av sjukdom.

– Frisk! Äntligen! Så det ska bli kul att vara med igen. Det var roligt att se upphämtningen senast, säger han.

Vad såg du från läktaren i den matchen?

– Egentligen två helt olika matchbilder. Ganska… Inte lojt, men det kändes som att vi inte riktigt var där i första och det tog ju tills vi fick in första baljan. Då såg man kroppsspråket hos folk. Det ändrades på en gång och alla gav järnet och pang, pang så gjorde vi mål. Det var väldigt härligt att se. Man hade lite puls där mot slutet, så det var som det ska vara.

Och det är alltid lite jobbigare att stå vid sidan, eller hur?

– Nja, det var lite blandat sådär. Det var en bra känlsa att stå där och härja lite (skratt).

Har stämningen i omklädningsrummet förändrats efter att den där första poängen ramlade in?

– Ja, självklart. Det är ju en liten mental spärr. Sedan om det märks på träning kan jag väl inte säga, men jag tror att innerst inne så känner alla att "Nu äntligen är det dags. Nu slipper vi den där jäkla nollan". Jag känner ju för egen del att det är så j*vla skönt faktiskt, så nu är det bara full fart framåt. Vi måste ju börja ta poäng här så vi börjar klättra lite.

Då tar vi första tvåan i morgon (fredag)?

– Självklart! Vi ska försöka, avslutar en leende Kristoffer Konttori.

Noterbart i fredagens matchtrupp är att Fredrik Öjdahl saknas av jobbrelaterade skäl, men ska vara tillbaka till söndagens match. Notera även att Axel Jonsson fortsätter att lånas ut från Broberg och finns med i båda helgens matcher och att Olle Larsson är tillbaka i laget efter att inte ha spelat senast.

Se hela intervjun med Kristoffer Konttori i spelaren ovan.