Skip to content

Staaf vill fortsätta obesegrad - "Har ett bra go"

5 januari 2017

2016 avslutades med tre av fyra möjliga poäng för Katrineholm Bandys A-lag och nu hoppas de kunna inleda 2017 på ett lika positivt vis.

Efter en tung höst så började Katrineholm Bandy få poängen att ramla in i slutet av 2016. Dubbelmötet med Jönköping resulterade i tre av fyra möjliga poäng och nu när det nya året är här så hoppas laget ha fått med sig formen genom nyårsfirandet. Under trettondagen, fredagen, väntar nämligen ett nytt Smålandslag på bortais - Tranås BoIS.

Lagen möttes i den allsvenska premiäromgången i höstas och då vann smålänningarna på Backavallen med 2-6 efter ett tidigt rött kort på hemmalagets Joakim Olofsson.

– Det känns som att vi gör en stabil insats första 33, men sedan är det en lite tveksam incident. Alltså, utvisning är det definitivt. Det köper jag, men rött kort… nja… Det är sånt som händer, men ja… Det känns som att vi avslutar matchen med en backlinje ungefär, så det är tråkigt. Vi får ju aldrig riktigt chansen att bjuda upp, sade målvakt Hampus Lindén efter premiärförlusten.

Sedan dess har Katrineholm spelat ihop fyra poäng medan Tranås har tagit ytterligare sju och befinner sig precis ovanför kvalstrecket. Ännu en viktig match för KB med andra ord för att ha häng på säker mark i tabellen.

– Vi får hoppas att vädret håller i sig så att det är bra förhållanden där nere så att vi kan hålla bollen efter isen som vi vill och spela på. Vi har ett bra go. Tre av fyra poäng här nu de två senaste matcherna, så vi får hoppas att det flyter på och att vi tar steg framåt hela tiden. Det är det vi hoppas på, säger assisterande tränare Andreas Staaf, som ännu inte har varit med om att förlora sedan sitt inträde innan jul, efter torsdagens minst sagt kyliga träningspass.

Vad vet vi om Tranås? Vad förväntar vi oss att möta?

– Det är ju fart och fläkt. De vill ju också trilla boll och de har lite ryssar som de vill köra på, som ska ta upp boll och så vidare. Så vi har väl hygglig koll på dem tycker jag. Vi får ju en man kort där med det röda kortet i premiären som var lite olyckligt kan jag tycka, så vi ska ge dem en tuffare fajt nu när vi får ha samma antal gubbar på banan hela matchen förmodligen.

Matchstart är redan klockan 14.00 på fredag eftermiddag och precis som vanligt så får ni mer uppsnack inför matchen på både Instagram och Facebook under dagen, livesändningar och chattar inför och under matchen på Facebook och mycket mer. Häng med - mot två poäng!

Se hela intervjun med Andreas Staaf inför matchen i spelaren ovanför artikeln.