Skip to content

Första poolspelet hemma för U9 - "Underbart"

9 januari 2017

2017 är igång och en vecka in på det nya året så ger vi oss nu på att sammanfatta året hittills för våra ungdomslag.

Bandykul/U9: Under söndagen spelade klubbens yngsta stjärnor, U9, för första gången ett poolspel på hemmaplan. Totalt deltog tio lag från föreningarna IFK Motala, Västerås SK, TB Västerås, Derby Linköping, Borgia Norrköping, Örebro SK Ungdom och Katrineholm Bandy. Våra egna hjältar från Bandykul/U9 i Katrineholm kämpade väl och stod upp bra mot sina motståndare.

– Det var en härlig vinterdag på Backavallen och våra spelare skötte sig jättebra. Underbart och glädjande att se så mycket folk på ungdomsbandy. Vi vill rikta ett stort tack till alla deltagande lag, supportrar, funktionärer, vår fantastiska föräldragrupp, Backavallens vaktmästare och inte minst våra suveräna domare Matilda, Edwin och Måns, säger KB-ledare Tobias Halén.

Härnäst väntar Bandykul-träningar som vanligt för gänget innan nästa poolspel går av stapeln i Västerås den 22/1.

P11/12: Under lördagen var det poolspel också för våra näst yngsta hjältar. I Behrn Arena i Örebro ställdes de mot Nitro/Nora, IFK Motala och hemmalaget ÖSK. Dagen slutade med tre segrar på kontot och efteråt var ledartrojkan mycket nöjda med spelarnas insatser.

– Vår målsättning dagen till ära var att fortsätta på det spel vi fått till tidigare under säsongen; att släppa bollen till den som har fart, vända hemåt och behålla bollen i laget istället för att köra full fart in i motståndarna. Defensiven och styrspel har vi börjat öva med grabbarna på vilket fungerade riktigt bra emellanåt. Speciellt Motalas ledare var imponerade över våran skridskoåkning och mognad i spelet vilket alltid är roligt att få höra. Synd bara att den finaste bandy dagen på året och då spelar vi inomhus, säger ledaren Jonas Pilheden.

Härnäst väntar en späckad helg för gänget med matcher i Västerås hos Tillberga Bandy för P11 under lördagen och poolspel hemma på Backavallen under söndagen för P12. Därefter väntar säsongens stora höjdpunkt, Knatten Cup i Sandviken, helgen därpå.

P16: Efter en längre tid utan matcher i P16 B Syd-serien så rivstartade Katrineholm Bandy P16 det nya året med två hemmamatcher under Trettonhelgen.

Under torsdagseftermiddagen kom GT76 på besök och hemmalaget visade med all önskvärd tydlighet att det inte fanns några spår av ringrostighet. Redan i halvtid hade man ryckt åt sig en 5-2-ledning och i den andra halvleken rann siffrorna iväg till hela 13-4. Detta efter imponerande insatser av såväl Måns Carpman och Pontus Ekström, födda 2001, som Gustaf Doktare, född 2005(!).

Målskyttar: Måns Carpman 5, Gustaf Doktare 2, Joel Rydergren 2, Oscar Jepsen 2, Olle Helgestrand, Olle Ekholm.

Assist: Pontus Ekström (mv) 3, Gustaf Doktare 3, Joel Rydergren, Måns Carpman, Oscar Jepsen, Rasmus Carpman, Theo Andersson.

I helgens andra hemmamatch, under söndagen, gästade IK Sirius Backavallen och tabelljumbon från Uppsala stretade emot bra rent resultatmässigt. Matchen slutade med hemmaseger 8-5 efter att Joel Rydergren varit inblandad i sex av målen för KB.

Målskyttar: Joel Rydergren 4, Pontus Ekström (för dagen utespelare) 2, Olle Helgestrand, Måns Carpman.

Assist:  Joel Rydergren 2, Olle Helgestrand, Leo Grann, Måns Carpman, Olle Ekholm.P18: Sist, men raka motsatsen till minst, ut har vi P18 som under lördagen tog emot Helenelund/SIF Norrtelje hemma på Backavallen i Pojkallsvenskan Mellersta. En match där gästerna tog ledningen i mitten av den första halvleken och där det dröjde enda fram till den 40:e minuten innan Lucas "Lacke" Palm kunde kvittera för KB.

Emil Andersson gav hemmalaget ledningen strax innan paus och den ledningen släppte man sedan aldrig ifrån sig. "Lacke" imponerade med två ytterligare mål i den andra halvleken, men vid sidan av honom så gjorde hela fem olika spelare mål i 8-3-segern.

Målskyttar: Lucas Palm 3, Mårten Melbeus-Fredriksson, William Tolbäcken, Hugo Klarén, Måns Carpman, Emil Andersson.

Assist:  Filip Jansson 2, Lucas Palm, Antonio Lundh, Emil Andersson.

Härnäst väntar en tuff veckomatch för serieledande KB då de gästar tabelltrean Tillberga/Köping under onsdagskvällen.