Skip to content

Daniel Strömwall klar för KB

12 januari 2017

Katrineholm Bandy förstärker A-laget inför den allsvenska slutspurten med den 22-årige mittfältaren Daniel Strömwall, som närmast kommer från BK Derby. Foto: derbybandy.com.

Med mindre än halva den allsvenska säsongen kvar att spela och ett prekärt läge i tabellen så står det nu klart att Katrineholm Bandy förstärker A-laget med den Motala-fostrade 22-åringen Daniel Strömwall, som närmast kommer från spel med BK Derby i division 1.

– Det ska bli jättekul att prova på att spela lite allsvenskt. Det går ju lite fortare. Jag är riktigt sugen på det, säger Strömwall om att komma till Katrineholm.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

– Ja du, det är ju alltid svårt (skratt). Nej, men jag har väl bra fart på skridskorna, ett bra skott och är hyfsad med klubba och boll.

Att kliva upp en nivå i seriesystemet och kastas rakt in i en allsvensk bottenstrid tycks inte vara något som skrämmer mittfältaren, som den här säsongen gjort sex mål och två assist på tio matcher för Linköpingsklubben Derby.

– Det är klart att det är en svår sits vi sitter i, men det ska bara bli spännande. Det blir en tuff utmaning, så det gäller att ladda hundra procent varje match för att vi ska hålla oss kvar, säger Daniel Strömwall.

I och med att bandyns transferfönster stänger på söndag så sträcker sig Daniels sejour i Katrineholm åtminstone säsongen ut.

Även Nichlas Lindén, sportsligt ansvarig i Katrineholm Bandys styrelse, är glad över att Daniel Strömwall nu kommer till Backavallen.

– Det känns jättebra att lyckats få Daniel till oss. Vi ville ha in en mittfältare som kan hålla i boll och hjälpa till att ta upp boll. Vi bedömmer att vi har för få spelare som kan vårda boll i uppspelsfasen och det hoppas vi att Daniel ska kunna bidra med - tillsammans med ett hårt defensivt jobb. En tvåvägsmittfältare helt enkelt, säger Lindén.

Kan det bli så att ytterligare spelare kommer in innan transferfönstret stänger?

– Vi stänger inga dörrar för någonting i dagsläget.

En längre videointervju med Daniel Strömwall kommer under torsdagskvällen.