Skip to content

Inför Nässjö borta - "Ett jäkla krig"

12 januari 2017

För tredje matchen i rad beger sig Katrineholm Bandy under lördagen till Småland. Detta då topplaget Nässjö IF står för motståndet under lördagen.

För tredje helgen i rad väntar en tripp till Småland för Katrineholm Bandys A-lag då Nässjö IF står för motståndet i Stinsen Arena under lördagen och efter en oavgjord och en förlust på Smålandsresorna hittills så jagar KB nu säsongens första seger på småländsk mark. En uppgift som inte kommer att bli lätt.

Hemmalaget Nässjö IF har nämligen imponerat under säsongen hittills och inför helgens match så återfinns de på andraplats i tabellen bakom ledande IFK Motala. När lagen möttes på Backavallen, i omgång 2, vann smålänningarna med 8-3 och faktum är att "Di Blåe" bara har tappat en ynka poäng hemma i ladan den här säsongen - hittills.

– Det kommer att bli en tuff match där vi måste täppa till bakåt, hålla fokus på det och sedan förhoppningsvis sätta våra lägen och kanske även producera på våra hörnor. Så… Ett jäkla krig. Det är bara viktiga och tuffa matcher kvar, så det är bara ut och köra hundra procent, säger spelande assisterande tränare Kristoffer Konttori inför matchen och fortsätter med att ge sin bild av hur motståndet förväntas agera.

– De kommer att snurra upp med fart, precis som de gjorde hemma mot oss och jag har för mig att vi höll det jämnt ganska länge och att det rann iväg lite på slutet, säger "Kotten", vars minne tycks svika lite då NIF ledde matchen på Backavallen med 1-5 redan i halvtid.

– Det hörde väl till att vi inte riktigt hade hittat våra positioner ännu då och kanske orken tröt och så vidare, men full rulle kommer de verkligen att hålla och vi får verkligen se till att täppa till våra ytor bakåt, fortsätter han.

Bakåt har det dock bara blivit sju insläppta på de tre senaste matcherna. Vad är det som stämmer så bra?

– Ja, senast var ju inte jag med, så det var ju det (skratt). Nej, men alla tar ju jobbet liksom. Klara roller vad vi ska göra och gör man inte det så får man höra det. Sedan finns det andra, hungriga, som står på tur och väntar. Vi börjar ju få lite press