Skip to content

Två KB-lag tog brons i Knatten Cup

24 januari 2017

Den gångna helgen var en intensiv sådan. Här följer därför en sammanfattning av allt från poolspel och seriespel till cupspel.

U9: I helgen var vårt yngsta och nyaste lag i farten med poolspel igen. Efter succén hemma på Backavallen häromveckan så gick resan under söndagen till Västerås där de ställdes mot VSK Grön, VSK Blå och Tillberga. Dessutom fick de påhälsning av bandylegendaren Pelle Fosshaug, som i dagarna är aktuell som förbundskapten för det somaliska landslaget under B-VM i Trollhättan.

– Vi hade en härlig bandydag tillsammans och våra spelare kämpade på ett härligt sätt i alla tre matcherna, säger U9-ledaren Josefine Sandqvist.

Katrineholm Bandy U9 och Pelle Fosshaug

U11/12: För hjältarna i U11 och U12 var den gångna helgen en stor helg. Då fick de nämligen ge sig iväg till mäktiga Göransson Arena i Sandviken för att spela Sveriges största 7-mannacup, Knatten Cup. Katrineholm deltog med lag i både U11- och U12-klassen och det gick minst sagt bra för våra lag. Båda lagen tog sig igenom sina respektive gruppspel utan att förlora och även i kvartsfinalerna blev det segerjubel för de rödblåa.

I semifinalen sprang U11 på patrull och förlorade mot Umedalen, medan U12 fick se sig besegrade av hemmalaget Sandviken i sin semifinal. Lagen gav dock inte upp trots förlusterna och i bronsmatchen lyckades båda lagen ladda om och vinna sina respektive matcher. Vilket innebar dubbla uppsättningar bronsmedaljer med hem till Backavallen.

– Vi ledare tycker att det var ett klockrent slut på en mycket väl genomförd cup. Det är nästan som en välregisserad saga att alla våra killar får lämna cupen med en seger i sista matchen och en lycklig känsla i sina kroppar, säger ledaren Fredrik Wintervide och fortsätter med att hylla alla fantastiska föräldrar som var på plats och stöttade laget hela helgen.

– Vi hade ett bra stöd från läktarna där föräldrar med flera hade klätt sig i matchtröjor och utrustat sig med tutor, megafoner och hejaramsor. När en spelare i en halvtidspaus utbrister "det känns som att spela en VM-final" och ler - då vet man att vi har haft ett bra stöd.

Se U11:s avgörande 3-2-mål mot Bollnäs i bronsmatchen i spelaren ovanför artikeln (filmat av Cecilia Skoog).

U14: Under lördagen tog ett brandskattat U14-lag emot ett nästan lika tunnt Derby hemma på Backavallen. Hemmalaget kom till spel med blott en avbytare medan gästerna hade kallat upp en rad spelare från U12 för att få ihop lag, men lika barn leka bäst och en jämn match blev det.

Östgötarna inledde starkast och hade marginalerna på sin sida i den första halvleken, men efter ett 1-3-underläge i paus så vaknade Katrineholm i den andra halvleken. Matchen kom tillslut att få en dramatisk avslutning när KB:s Olle Ekholm, i underläge 3-4, dundrade in en riktig kanon från 35(!) meter och kvitterade matchen.

Målskyttar U14 mot Derby (4-4): Olle Ekholm 2, Theo Andersson, Marcus Meinhold.

P16: Helgens andra oavgjorda drabbning ägde rum i Behrn Arena i Örebro där Katrineholm Bandys P16 gästade hemmalaget ÖSK. Det var dock inte mycket som pekade på oavgjort efter matchens första 20 minuter. Då hade nämligen hemmalaget rivstartat, gasat ifrån och skaffat sig en 4-0-ledning. En timeout senare så vaknade dock gästerna till liv och redan när halvtidsvisslan ljöd så hade KB kvitterat till 4-4.

I den andra halvleken släpptes hemmalaget upp i ledning på nytt men trots ett antal, enligt lagledningen, tveksamma utvisningar så krigade sig Katrineholm ikapp ännu än gång då 6-4 blev 6-6 - vilket också blev matchens slutresultat.

– Credd till hela laget att man tar sig samman vid framförallt underläge 4-0 efter 20 minuter i första. Trots att vi åker på ett antal tveksamma utvisningar (60 min sammanlagt) så fortsätter vi skapa chanser under matchens gång och hade inte ÖSK:s målvakt varit så pass duktig hade nog även ett segermål kommit innan matchen blåstes av, säger tränare Micael Eriksson.

Kommande vecka handlar mycket om bortamatcher. Detta då P18 gästar Tillberga/Köping samtidigt som U14 gästar Derby under onsdagskvällen. På lördag ställs U14 mot både Borgia och Karlstad i Norrköping och under söndagen gästar P16 GT76 i sin serie.