Skip to content

Storseger borta mot Wadköping - "Skitkul!"

19 november 2017

Katrineholm Bandy tog under söndagen säsongens andra raka seger då Wadköping/Örebro besegrades med hela 12-1 i Behrn Arena.

Det blev en planenligt kassaskåpssäker seger för Katrineholm Bandy under söndagen då laget gästade Wadköping/Örebro i Behrn Arena och dessutom fick några av de yngre spelarna i laget presentera sig på allvar.

 

Niklas Eriksson inledde målskyttet redan efter drygt tre minuters spel och efter en kvart hade Jesper Ekström dubblat ledningen, men spelmässigt var det inte en inte allt för imponerande start på matchen.

 

– I början var det väl lite segt. Vi hade inte riktigt farten och kom inte upp som vi ville, säger Oscar Jepsen och får medhåll av målvakten Pontus Ekström:

 

– Vi var lite segstartade faktiskt, men sedan efter 20 minuter eller något sådant så släppte det ju och det är klart att det är bra av oss att inte… Nej, alltså jag tycker inte att det var så dåligt heller faktiskt. Jag tycker att det var rätt bra. Det var en lugn känsla på planen i alla fall, säger ”Poppe”.

 

Ja, för när Wadköping lyckades tråckla in en boll i eget mål efter 29 minuter så blev det en monumental islossning för KB. Det dröjde nämligen bara tolv minuter därefter innan resultattavlan visade 0-8. Ett av målen gjordes av unge Oscar Jepsen - hans första i A-lagssammanhang.

 

– Jag vet inte vad jag ska säga (skratt). Vi bröt väl boll vid halvplan och jag fick en bra boll av Linus (Doktare reds. anm.), så lyckas jag gå runt och sedan vet i fan om jag ska passa eller skjuta, men den lyckas hamna i mål i alla fall, säger Jepsen.

 

I den andra halvleken utökade Niklas Eriksson ledningen till 0-9 omgående och därefter blev matchen en lång transportsträcka där Katrineholm fokuserade på att hålla i bollen, kontrollera matchen och ha hög kvalitet i det egna spelet. Något man också lyckades bra med under långa stunder.

 

– Jag tycker att vi gör en bra match. Vi jobbar väl på bra med det vi har sagt att vi ska göra jämfört med förra matchen och vi lyckas väl pressa lite mer och göra lite mer åkningar utan boll, som vi har snackat om. Så jag tycker att vi gör en bra match, säger Oscar Jepsen.

 

Matchen slutade tillslut 12-1 och efter matchen konstaterade Pontus Ekström, som gjorde A-lagsdebut i seriesammanhang, att det var väldigt roligt att få vakta målet, men att det samtidigt var surt att inte få hålla nollan.

 

– Det är väl bra att vi vinner med 12-1. Det är surt att de får in ett mål på slutet såklart, men jag tycker att vi gör en bra match. Vi släpper bollen bra. Vi ska inte göra så mycket mer känner jag, säger ”Poppe”.

 

Kul att få chansen också antar jag?

 

– Ja, verkligen! Det är skitkul! Sedan spelar det ingen roll vilket motstånd det är. Det är bara kul att få en match och skönt att man vinner den matchen också.

 

Katrineholmarna som tagit sig till Behrn Arena tvingades dessvärre även se Niklas Eriksson kliva av i mitten av den andra halvleken på grund av skada. Det tycks dock inte vara något allvarligare än en lättare lårkaka och att han bröt matchen sågs mer som en försiktighetsåtgärd.

 

Härnäst väntar en viktig dubbelhelg för A-laget då de förväntade toppkonkurrenterna Finspångs AIK och Derby/Linköping BK står för motståndet. På fredag gästar vi FAIK på Arena Grosvad och på söndag kommer Derby till Backavallen!

 

Se hela intervjun med Oscar Jepsen i spelaren ovanför artikeln och hela intervjun med Pontus Ekström nedan. #VISKATILLBAKA