Skip to content

Veckosammanfattning: Flygande start för U14

20 november 2017

Den gångna veckan innehöll mängder av bandy och i vanlig ordning bjuder vi här en sammanfattning av alla matcher! Foto: Hilda Doktare.

U9: För våra yngsta krigare drog säsongen igång på Arena Grosvad i Finspång under söndagen. Ett poolspel som bjöd på dåligt väder, men många glada barn. För många var det nämligen rentav första gången man spelade en match i klubbens färger. Nedan följer ledaren Tobias Haléns ord om dagen:

"Dagen började med snöfall och blåst. Vilket resulterade i att laget fick känna på hur det är med besvärliga väderförhållanden och att bollen helt plötsligt fastnar vid sargen och att snösamlingar mitt på planen. För vissa var det första poolspelet och känslan att ta på sig matchtröjan på riktigt. Det var fyra intensiva matcher mot Finspång, Örebro, Borgia och Motala. Alla spelare kämpade riktigt bra, äntligen är vi igång!", konstaterar han.

Se en mängd bilder tagna av Emelie Skoog från U9:s poolspel i  Finspång HÄR >>>

U14: För U14:s del har den gångna veckan inneburit de två första matcherna för säsongen och VILKA insatser sedan! Nedan följer kommentarer från respektive match från ledaren Thomaz Doktare.

Derby Linköping vs Katrineholm Bandy 0-13 (0-6)

På torsdagen var det U14 tur att dra igång seriespelet, och det genom ett besök på Stångebro IP och match mot Derby Linköping.

Premiärmatchen började avvaktande från båda lagen och i duggregn och blåst blev underlaget svårspelat, men allt efter hand tog Katrineholmslaget grepp om matchen och skapade den ena farligheten efter den andra. Med ett näst intill felfritt försvarsspel, med styrning från forward och mittfältare, blev Derbys anfallsförsök relativt uddlösa.

De rödblå ägde mycket boll, varvade vändspel med djupled och instick, samt flera fina utkast från Lukas i Katrineholmsmålet.

I andra halvlek var underlaget något bättre och med ett fortsatt fint passningsspel, hög grundfart och variation i spelet skapades flera fina avslutslägen. Det stora plustecknet i premiärmatchen var att Katrineholm följer matchplanen till punkt och pricka. Genom en kompakt defensiv där samtliga spelare var delaktiga i varje situation blev laget svårforcerat och hjälpte Lukas i målet att hålla nollan i säsongens första seriematch.

Katrineholm Bandy vs Borgia Norrköping 8-1 (4-0)

I hemmapremiären på Backavallen fortsatte Katrineholm likt i Linköping att äga mycket boll och variera anfallsspelet samtidigt som man höll ihop försvarsdelarna på ett imponerande sätt. En del blåst och snö ställde till det med hoppande bollar vilket gjorde att tajmingen på rättvända spelare felade något.

Trots väderförutsättningarna var spelet stundtals riktigt underhållande och i halvtidsvilan visade resultattavlan 4-0 till hemmalaget. I halvtid ändras matchplanen något till att försöka få med halverna rättvända högre upp i banan, ett moment som kommer tränas och nötas flera gånger i vinter. Även i denna match framhålls det defensiva arbetet som nyckeln till det offensiva spelet och samtliga spelare ges en stor eloge för sina insatser och prestationer.

Extra noterbart är att fyra spelare från U12 laget har getts möjlighet till 11-manna spel genom att deltagit i dessa två premiärmatcher, något som kommer fortsättas med genom hela säsongen. Nästa match för U14 spelas på XL-Bygg Arena i Motala nu på lördag.

Se ett gäng bilder från matchen mot Borgia tagna av Hilda Doktare här >>>

P16: Säsongens andra seriematch för P16-laget gick i samma ton som premiärsegern förra veckan. Detta då Västerås SK besegrades på bortaplan. Läs ledare Thomaz Doktares ord om matchen nedan.

Ny seger för ”nya” P16

Förra veckans premiärseger följdes upp med bortavinst mot Västerås SK i lördagens drabbning i ABB Arena. Det kom att bli en tät kamp med tuffa närkamper och en hel del avblåsningar. Under slutet av andra halvlek sitter inte mindre än 5 spelare på botbänken, varav 4st från det röd/blå-randiga laget.

Matchen startade i ett högt tempo och ett aggresivt och högt spelande Västerås, som gång på gång hindrar Katrineholm/Eskilstunas uppspel, var hetast i inledningen. Efter hand tog KB/EBS över taktpinnen och hittade nycklar för att komma runt VSK-pressen och det var helt rättvist när Gustav Danielsson, genom ett fint förarbete av Gustaf Doktare, gav bortalaget ledningen i den 12:e matchminuten.

Matchen var spelmässigt jämn och lagen bytte målchanser med varandra, men tillslut var det VSK som både kunde kvittera, genom Simon Bergwall, och ta ledningen, innan återigen Gustav Danielsson hittade nätmaskorna bakom Västeråsmålvakten Noah Andertoft och gjorde ställningen till 2-2.

När de flesta väntade på att halvtidsvisslan ska ljuda höll sig Eskilstunasonen Adrian Granström sig framme vid bortre stolpen i en tilltrasslad situation och satte 3-2 målet 20 sekunder innan halvtidsvilan. I den andra halvlekens fjärde minut fick Katrineholm/Eskilstuna möjligheten att dryga ut ledningen då laget tilldömdes straff, men Axel Borg i Västeråsmålet räddade och 3-2 stod sig fram till 64:e minuten då Theo Andersson, assisterad av Simon Blomqvist, satte det så viktiga 4-2 målet.

Strax därefter blev det väldigt händelserikt och inom loppet av fyra minuter hamnar fyra Katrineholmskillar i utvisningsbåset och Västerås fick ett övertag med tio spelare mot sex. Ett naturligt spelövertag för grönvitt, men tack vare heroiskt vilt kämpande och tight box skapades inte några direkta farligheter.

Katrineholm/Eskilstuna fick Västeråskillarna att ta avslut långt utifrån eller från dåliga vinklar som mest resulterade i några resultatlösa hörnor. Istället var det Simon hos KB/EBS som på egen hand, med tre man mindre, tog sig genom Västeråsförsvaret och satte dit 5-2 i matchminut 80. VSK reducerar och fastställde slutresultatet till 5-3 med cirka en minut kvar av matchen.

Stort eloge till hela laget som med ett kollektivt och ruskigt tät defensiv fick motståndarna frustrerade och ta svåra beslut och svåra avslut.

Nästa match i serien spelas redan på onsdag då det andra Västeråslaget, Tillberga, kommer på besök till Backavallen. Avslag 19:30

Målskyttar: Gustaf Danielsson 2, Simon Blomqvist, Adrian Granström, Theo Andersson.

Under tisdagen bjuder katrineholmbandy.se på ett komplett matchschema för alla föreningens lag för den här veckan!