Skip to content

Tidig seriefinal mot Finspång - "Blir en tuff kväll"

23 november 2017

Efter två inledande storsegrar väntar nu en på pappret klart tuffare match för Katrineholm Bandys A-lag. Detta då man gästar Finspångs AIK under fredagskvällen.

Det må vara blott den tredje omgången av Division 1 Mellersta, men fredagens derbyliknande drabbning på Arena Grosvad mellan Finspångs AIK och Katrineholm Bandy har alla ingredienser för att kallas för en tidig seriefinal.

Hemmalaget FAIK har, precis som gästande KB, inlett säsongen med två raka viktorior och hemma på den trånga Grosvadsisen är laget alltid att respektera. Något som KB-ledningen känner väl till inför fredagens möte.

– Det kommer att bli en tuff kväll. Det är ju lite trängre bana där också, men vi måste försöka hålla upp tempot. Det kommer att bli nyckeln tror jag, säger huvudtränare Roger Staaf efter torsdagens träningspass i hällregnet på Backavallen.

– Det var lite synd att det körde ihop sig. Vi kunde inte riktigt göra det vi ville, så vi fick träna lite lyft istället, men det kommer säkert att bli sådana matcher i vinter med så det är bra att träna på, säger "Rogga" om vädret.

De östgötska motståndarna har den här säsongen ett lag med en, på pappret, fin blandning av unga, lovande spelare och riktigt rutinerade, smarta killar. För talangen står intressanta spelare som Arvid Niberius-Larsson och Gustav Ströberg, medan killar som Tobias Wallberg samt Katrineholms-bekantingarna Daniel Lehnbom (fd. Eriksson) och Johan Jansson står för rutinen. Även en spelare som Joakim Bonnevier, som i flera år varit en pålitlig målskytt på den här nivån, blir något att se upp med.

Till fredagens match är Marcus Lagerbäck tillbaka i laget efter sin avstängning och "Rogga" både tror och hoppas att det ska innebära ytterligare spets i offensiven.

– Det är ju en målskytt, så det är ju viktigt att få igång honom här nu igen och att få in honom i det här vi har hållit på med på träningarna så att han får göra ett par baljor, säger Staaf.

I övrigt, inga skador eller annan frånvaro?

– Nej, det är faktiskt lugnt för en gångs skull. Det har varit någonting hela tiden, så nu är det bra att alla är pigga och krya till helgen.

Truppen till matchen mot Finspång: Henrik Karlsson, Pontus Ekström, Joakim Olofsson, Fredrik Öjdahl, Niklas Eriksson, Hugo Klarén, Emil Andersson, Lars Larsson, Viktor Nilsson, Olle Larsson, Lucas Palm, Jesper Ekström, Viktor Gogman, Linus Doktare, Marcus Lagerbäck.

Matchstart på Arena Grosvad är kl. 19.30 under fredagskvällen och om ni inte har möjlighet att vara på plats så följer ni matchen bäst via våra sociala medier och Elitrapport.

Se hela intervjun med Roger Staaf i spelaren ovanför artikeln… #VISKATILLBAKA

PS. Ni har väl inte missat intervjun med vår tidigare lagkapten Johan Jansson, numera spelande assisterande tränare i Finspång? Om så är fallet så hittar ni den HÄR >>>