Skip to content

Stark kämpaseger på Grosvad - ”Stolt över hela laget”

24 november 2017

Katrineholm Bandy är fortsatt obesegrade i Division 1 Mellersta. Detta efter en stark laginsats borta mot Finspång under fredagskvällen.

Den tidiga seriefinalen på Arena Grosvad blev precis så tajt, jämn och tufft som många trott på förhand. Trots perfekta förhållanden så var det inte lirarnas match och den första halvleken präglades av slarvigt passningsspel och tufft fysiskt spel.

 

Efter åtta minuters spel var det dock Katrineholm som spräckte målnollan då Niklas Eriksson sög ner en långboll från Linus Doktare och satte ledningsmålet.

 

– Det är väl en perfekt långboll av Linus och jag får ner den perfekt och skjuter upp den i taket, säger ”Messi” om ledningsmålet.

 

Därefter var det hemmalagets Tobias Wallberg tur att presentera sig. 1-1 satte veteranen i den tionde minuten och 2-1 kom när samme man fick en drömträff ute till vänster som satt i bortre krysset.

 

Katrineholm lyckades dock svara, trots problem att få fart på den egna spelet, då Niklas Eriksson satte sitt andra för kvällen ur dålig vinkel från vänster i matchens 28:e minut.

 

– Jag åker ut i dövinkeln och sätter den i bortre med en isare, men det blir ju alltid mål så det är bara att göra så (skratt), säger målskytten.

 

Finspång återtog dock ledningen i anfallet efter då 35-årige Wallberg fick ett friläge och satte bollen bakom Henrik Karlsson i KB-målet.

 

Den tajta och jämna första halvleken skulle dock sluta oavgjort. Detta då Marcus Lagerbäck fick sätta sitt första för säsongen i matchen 33:e  minut.

 

– Vi ger dem lite för mycket is att spela det spelet de vill göra och det är väl det vi får bukt med i andra så att vi får ta över den taktpinnen. Vi hamnar lite i orytm i vår egen offensiv och får inte pejl på det i defensiven, så det är väl det som ligger till grund för att vi får det lite stökigt i första tycker jag, säger assisterande tränare Andreas Staaf.

 

I den andra halvleken kom båda lagen ut som helt nya versioner av sig själva. Hemmalaget sjönk lägre ner och satte inte alls lika hög press, medan Katrineholm spelade med ett mycket större lugn och ett klart bättre eget passningsspel. Ett spel som också gav resultat, för efter sex minuters spel kunde nämligen Niklas Eriksson fullborda sitt hattrick och ge KB ledningen med 3-4.

 

– Det är en lobb är det ju (skratt)! Jag skjuter ju så jäkla dåligt åt fel håll, så det är ju bättre att försöka lobba in den. Så är det ju, säger ”Messi”.

 

Därefter kontrollerade Katrineholm matchen fullständigt och hemmalaget hade förtvivlat svårt att skapa någonting av värde. När dessutom Viktor Gogman satte 3-5 på hörna strax efter att hemmalaget drabbats av ett lindrigt matchstraff så var butiken stängd. FAIK försökte visserligen forcera under slutminuterna, men utan att komma till de farliga lägena.

 

– Så jäkla skönt att ta två poäng på den här arenan. Det är en av de tuffare ställena att åka till och plocka poäng, så jag är riktigt stolt över hela laget hur vi hanterar den här matchen och skitkul med två poäng, säger Niklas Eriksson efter matchen innan de tillresta supportrarna omfamnade honom i en gemensam sång.

 

Redan på söndag är det dock dags igen. Detta då Derby/Linköping BK gästar Backavallen klockan 15.00. Ett Derby som även de är obesegrade hittills. Alla till Vallen!

 

Se hela intervjun med Niklas ”Messi” Eriksson i spelaren ovanför artikeln och hela intervjun med Andreas Staaf nedan! #VISKATILLBAKA