Skip to content

Ny seger - KB enda obesegrade laget i serien

26 november 2017

Katrineholm Bandy är det enda obesegrade laget i Division 1 Mellersta. Det står klart efter söndagens 6-3-seger hemma mot Derby/Linköping BK.

Katrineholm Bandy kommer ur den svåra helgen med matcher mot toppkonkurrenterna Finspång och Derby med dubbla segrar och fyra poäng på kontot. Detta efter en riktig krigarinsats hemma mot Linköpingsklubben under söndagen.

Det började dock mindre bra för hemmalaget. Redan efter fyra minuters spel kunde Filip Hallmén ge gästerna ledningen, men hemmaspelarna lät sig inte knockas av den tidiga smällen. Istället kunde Olle Larsson kvittera bara tre minuter senare och sätta KB på tavlan.

Den första halvleken bjöd inte på speciellt underhållande spel. Katrineholm hade merparten av bollinnehavet, men hade svårt att hitta de heta målchanserna, medan Derby hotade i omställningsspelet utan att ha skärpan i avsluten.

1-1 stod sig länge, men i den 34:e minuten kunde Linus Doktare, på pass från Viktor Nilsson, ge hemmalaget ledningen för första gången i matchen och 2-1 stod sig sedan hela vägen in i halvtid.

– Vi börjar lite segt första kvarten, men sedan jobbar vi oss in i matchen och så får vi in 2-1 där. Då går vi in med positiv energi i omklädningsrummet, säger Doktare.

I den andra halvleken började snön falla över Backavallen och isen blev rejält hoppig. Det resulterade i en hel del längre bollar från de båda lagen och fasta situationer blev ännu viktigare än vanligt. Det lyckades hemmalaget utnyttja och i den 51:a matchminuten kunde Joakim Olofsson göra sitt första mål för säsongen på ett frislag.

– Ett frislag som jag får en skitträff på, men den går in vid stolpen, så det var ingenting att snacka om (skratt), säger "Jocke".

Sju minuter senare var det en fast situation som blev avgörande igen då Linus Doktare satte sitt andra mål för dagen på en hörna, men därefter vaknade gästerna till liv och flyttade fram positionerna. Något som också gav resultat.

I den 66:e minuten reducerade Filip Hallmén med sitt andra mål i matchen och bara två minuter senare kunde Joakim Ershammer sätta en hörna fram till 4-3. Majoriteten av de 247 åskådarna på Backavallen började säkerligen bli lite oroliga, men bara en minut efter 4-3-målet kunde Linus Doktare fullborda sitt hattrick i mål och Viktor Nilsson sitt hattrick i assist och punktera matchen med 5-3-målet.

Det blev tillslut 6-3 efter att målvakten Henrik Karlsson hittat Niklas Eriksson med ett utkast i den 79:e minuten och "Messi" gjort som han brukar - nämligen hittat nätet. Segern innebär att Katrineholm fortsatt är obesegrade i toppen av Division 1 Mellersta.

– En jäkla krigarinsats! Det var riktigt roligt att spela idag, även fast det var skitis. Ända in i kaklet bara!, konstaterar Joakim Olofsson och får medhåll av tremålsskytten Doktare.

– Det var en riktig krigarinsats i andra halvlek, säger Linus och fortsätter:

– Det kom lite snö i paus, så det blev lite hoppigt. Det blev lite lyft och så hela andra halvlek.

Hur viktigt var det inför resten av säsongen att komma ur den här helgen med två segrar?

– Det betyder jättemycket. Det är två starka lag som är med i toppen, så det är skönt att vi har tvålat dit dem nu.

Härnäst väntar bortamöte med Borgia/Norrköping BK fredagen den 1 december klockan 19.00 på Himmelstalund.

Se hela intervjun med Linus Doktare i spelaren ovanför artikeln och hela intervjun med Joakim Olofsson nedan. #VISKATILLBAKA