Skip to content

Äntligen premiär för P19 - Seger direkt

27 november 2017

Ännu en underbar bandyvecka har gått och i vanlig ordning summerar vi här den gångna veckan för samtliga av våra ungdomslag som varit i farten. Foto: Johan Eklöf (arkiv).

Bandykul: Visserligen inte matchrelaterat, men det är klart att vi ändå ska uppmärksamma att Bandykul i helgen fanns med när den nya isbanan invigdes på torget. Där bjöd man alla skridskoåkande barn på korv med bröd och lånade ut skridskor till alla barn som ville testa den nya isen.

Se ett filmklipp från söndagens aktivteter på torget här >>>

U12: Hjältarna i U12 spelade under lördagen poolspel hemma på Backavallen. Nedan finner ni ledaren Jens Hellqvists tankar om den fullspäckade dagen.

"När U12-laget bjöd in till vårt eget poolspel i lördags log vädergudarna mot oss med sitt bredaste leende. Vi själva, Finspång, Örebro och Västerås drog igång 7-mannaspelet vid tio och fick sedan sällskap av Tillberga, Eskilstuna och Derby någon timme senare.

Fram till tidig eftermiddag hann vi med 15 matcher, där de flesta var jämna och bra.

Våra egna tre insatser var av lite skiftande kvalitet. 

Den första matchen, mot Finspång, blev en jämn och målsnål historia där Finspång drog det längsta strået till slut. Vårt spel hackade en del och vi blev lite enformiga i våra attacker och Finspång, som kämpade riktigt bra, var täta och lyckades stå emot det mesta vi försökte oss på.

Andra matchen, den mot Västerås, blev vår bästa insats för dagen. Den nyspolade isen glänste och vårt spel med den när vi lyckades riktigt bra både med försvarsspel, målvaktsspel och anfallsspel. Resultatet av detta blev ett antal mål framåt och endast ett insläppt.

Dagens sista match, mot Örebro, blev även den en målsnål drabbning. När dagens sista avblåsning ljöd hade vi stångat oss blodiga mot deras försvarsspel och inte minst en väldigt duktig målvakt.

Vi passar på att tacka A-lagsspelarna, som ställde upp som domare och förstås alla föräldrar, som såg till att arrangemanget flöt på fantastiskt smidigt runt plan, i kiosken och grillen hela dagen. Tack allihop!"

U14: Under lördagen lyckades U14 ta kol på ett av sina stora spöken. Detta då man för första gången vann mot IFK Motala på XL Bygg Arena. Nedan kan ni läsa tränare Thomaz Doktares analys av matchen.

"Tredje raka för U14 när IFK Motala slogs tillbaka på bortais, 6-3 (3-3).

Det var osannolikt bra förutsättningar som väntade Katrineholms U14-gäng på XL-bygg Arena i Motala. Blå himmel, vindstilla och -1 grad ute.

En svår bortamatch och på en arena där Katrineholmslaget innan denna kamp fått vända hem med idel förluster. Kanske var det det som satt i huvudet på ledare och spelare när matchen blåstes igång.

Till en början var det ett lite väl avvaktande Katrineholmslag som startade matchen och redan efter åtta minuter hade hemmalaget ryckt åt sig en 2-0 ledning. En ledning som var helt rättvis då IFK var betydligt aggressivare i sitt spel och där det för dagen vitklädda bortalaget inte hittade rätt i sina positioner.

Tveksamma beslut och felvända spelare gjorde det enkelt för Motala att erövra boll på offensiv planhalva. Men bandy är en snabb sport, en hörna och en kontring senare var det kvitterat. I samband med 2-2 målet i matchens 25:e minut tog Katrineholm timeout och rättade till ett par delar i defensiven. Helt plötsligt var det ett helt annat och mer aggressivt bortalag på banan. Två snabba mål, ett från vardera lag, i slutet av halvleken och halvtidsresultatet skrevs till 3-3.

Under matchens andra akt hade bortalaget fått rätt på positioner och styrspel på ett helt annat sätt än i första. Hungriga och engagerade i varje spelsekvens, med ett stort och varierat spel lirade Katrineholm sin kanske bästa halvlek för säsongen. Det var som att se två olika lag från den ena halvleken till den andra. Med ett tålamod och lugn i spelet skapades flertalet fina kombinationer som vid tre tillfällen resulterade i mål. Det tillsammans med en trygg backlinje och tät defensiv avvärjde motståndets försök till attacker och det blev mer och mer ensamåkningar mot ett kompakt Katrineholmsförsvar. Det var med tredje raka segern i serien, och den första vinsten någonsin på denna arena, som Katrineholm lämnade Motala för denna gång."

P16: 
P16-gänget var de som fick inleda veckan då Tillberga gästade Backavallen i P16B Östra under onsdagen. Nedan följer tränare Thomaz Doktares analys av matchen.

"Sjöslaget på Backavallen. På onsdagen fortsatte segertåget för Katrineholm/Eskilstuna när Tillberga besegrades med 10-3 (4-3) på en väl vattenfylld isbana.

Med dessa yttre förutsättningar var det knappast att vänta sig något skönspel eller konstruktiv bandy, men det var de rödblåa som behärskade underlaget bäst. Trots ett tidigt underläge, frislag av Roman Shamsutov (son till KSK-legendaren Rinat), och ett par avslut i virket från gästerna var det hemmalaget som gick till halvtidsvila med uddamålsledning 4-3, efter att Adrian Granström lyft in bollen i nät i den 37:e matchminuten.

Det var kraftigt regn, men ändå fartfyllt och bra spel från båda lagen i inledningen av andra halvlek och med vinden i ryggen såg Elias Landin till att två gånger om överlista Tillbergas målvakt och ge hemmalaget en tremålsledning. Därefter tilltog regnet och blåsten rejält.

Svårspelat, men med en grym inställning och rätt fokus gick det att prestera även i hällregn och snålblåst, så när Olle Ekholm i 60 spelminuten satte 7-3 direkt på frislag var matchen avgjord.

Sista 20 minuterna ägde hemmalaget mycket boll och i matchens sista anfall fastställde liberon Markus Meinhold slutresultatet till 10-3.

Målskyttar: Gustav Danielsson 2, Elias Landin 2, Adrian Granström 2, Olle Ekholm 2, Theo Andersson, Markus Meinhold."

P19: För vårt äldsta ungdomslag var det under lördagen äntligen dags för seriepremiär i Pojkallsvenskan Mellersta efter att de två tidigare matcherna blivit uppskjutna. För motståndet stod Karlstad/Viking på Tingvalla och nedan följer ett par rader från tränaren Johan Carpman.

"Vinst med 7-3 efter en väldigt bra första halvlek dom slutade 5-0 till oss efter bra defensiv, många fina anfall där många deltog.

I första delen av andra halvlek gjorde vi inte jobbet och glömde av de taktiska direktiven, men efter en timeout blev det bättre och vinsten var aldrig hotad.

Hela laget ska ha beröm men en extra eloge till Theo Andersson (som fyllde 14 år under lördagen) som spelade väldigt moget och gjorde en väldigt bra match samt till Edwin Bäck som noterades för två mål som libero.

Målskyttar: Edwin Bäck 2, Antonio Lundh 2, Alvin Samuelsson, August Andersson-Rask samt ett självmål."

Håll utkik här på sajten under tisdagen för då går vi igenom samtliga matcher som ska spelas den här veckan!