Skip to content

Ny seger mot Borgia - ”En offensivt bra match”

1 december 2017

Katrineholm Bandy fortsätter att vara obesegrade i Division 1 Mellersta. Detta efter att ha besegrat Borgia/Norrköping BK med 3-9 på bortaplan under fredagskvällen.

Himmelstalund bjöd in till strålande bandyväder under fredagskvällen då Katrineholm Bandy gästade Borgia/Norrköping BK. Kvaliteten på matchen motsvarade dessvärre inte vädret, men trots det så fanns det en hel del positiva inslag.

En positiv del i gästernas spel var hörnskyttet. I den 12:e minuten satte nämligen Olle Larsson 0-1 på hörna, men hemmalaget kvitterade omgående genom Johan Björkström.

Katrineholm ägde mängder av boll, men hade problem att få passningsspelet att stämma. Ett faktum som även gjorde att man hade svårt att få upp tempot i matchen. Det såg dock ut att rulla på relativt bra när Linus Doktare och Emil Andersson gjorde 1-2 och 1-3 innan klockan slagit 23, men återigen kunde ett effektivt hemmalag hitta nätet bakom Pontus Ekström bara minuten efter ett Katrineholmsmål.

Hörnskyttet var dock bra för gästerna och Viktor Gogman tog tillvara på en vänsterhörna i matchens 28:e minut fram till 2-4.

– Det är skönt att de börjar sitta nu faktiskt. Vi nöter hörnor och hörnor, så tillslut måste de ju sitta på match också, säger ”Gogge”.

Halvtidssiffrorna skrevs tillslut till 3-5 efter att Jesper Ekström gjort gästernas sista mål i halvleken.

I den andra halvleken fortsatte spelet att se likadant ut och hörnskyttet fortsatte att stämma. Joakim Olofsson satte nämligen 3-6 på en vänsterhörna i matchens 60:e minut.

– I dagens bandy gör man ju inte så mycket hörnmål, så det är ju jättebra att vi kan få dit tre bollar, säger assisterande tränare Fredrik ”Pajen” Johansson.

Det blev aldrig någon vidare nerv i matchen och den andra halvleken blev mestadels en transportsträcka. Slutresultatet skrevs tillslut till 3-9 efter att Niklas ”Messi” Eriksson gjort ett mål assisterad av debutanten Alvin Samuelsson, Oscar Jepsen rakat in en hörnretur samt att Linus Doktare smällt in en kanon i krysset från 20 meter.

En dag på jobbet är en beskrivning av matchen, där det hackande passningsspelet drog ner tempot, men där tränarna var klart nöjda med det offensiva kombinationsspelet.

– I perioder tycker jag faktiskt att vi gör det riktigt bra. Vi gör en offensivt bra match i mångt och mycket, där vi gör i princip det som vi pratar om innan. När vi gör det så är vi faktiskt bra, men så går vi tyvärr ner oss lite i perioder och kommer in i Borgias trall lite för ofta tycker jag, säger ”Pajen”.

Härnäst för serieledande Katrineholms del väntar hemmamöte med IFK Motala U söndagen den 10/12 klockan 15.00.

Se hela intervjun med Viktor Gogman i spelaren ovanför artikeln och hela intervjun med ”Pajen” Johansson nedan. #VISKATILLBAKA