Skip to content

"Messi" positiv inför Motala - "Tror de passar oss"

8 december 2017

Katrineholm Bandy jagar säsongens sjätte raka seger under söndagen då IFK Motala U gästar Backavallen. Ett motstånd som Niklas "Messi" Eriksson tror kommer att passa hemmalaget.

Efter en dryg vecka utan matcher så är det under söndagen dags för Katrineholm Bandys A-lag att snöra på sig skridskorna för match igen då IFK Motala U gästar Backavallen. Ett motstånd som kommer till match med tre raka segrar i ryggen och som så sent som i tisdags besegrade Derby/Linköping med 6-3.

– Jag har inte så bra koll på laget där. De får väl låna några från A-laget, men det är väl lite blandad ålder så jag kan tänka mig att de bidrar med lite rutin och lite fart. Jag tror att de vill spela bra bandy framförallt, så jag tror att det passar oss, men det är ett bra lag och det blir en tuff match, säger seriens skyttekung, Niklas "Messi" Eriksson.

För egen del har säsongsinledningen varit lite tudelad för "Messi". Visserligen har målen ramlat in med jämna mellanrum, men samtidigt har en envis lårkaka stört KB-stjärnan. Efter torsdagens träning konstaterade han dock att det var flera veckor sedan det kändes så bra att vara ute på isen.

– Idag är det bra! Jag har en lårkaka som jag fick för 4-5 veckor sedan, som jag har lyckats få lite småsmällar på under tiden så den har ju liksom aldrig försvunnit, utan snarare blivit värre. Den har stelnat till och jag har ju haft problem att åka skridskor, men idag (läs; torsdag) var det ju roligt. Jag kunde åka skridskor!, säger han.

Inför söndagens match talar det mesta för att laget kommer att tvingas klara sig utan ordinarie liberon Fredrik Öjdahl på grund av förkylning, men i övrigt ska det vara ett skadefritt och redo Katrineholm som går för att hålla förlustnollan intakt.

Truppen mot IFK Motala U: Pontus Ekström, Henrik Karlsson, Joakim Olofsson, Niklas Eriksson, Hugo Klarén, Emil Andersson, Lars Larsson, Victor Nilsson, Olle Larsson, Lucas Palm, Jacob Hollstein, Tobias Forsman, Jesper Ekström, Viktor Gogman, Linus Doktare, Markus Lagerbäck.

Avslag 15.00 på söndag (10/12). Alla till Vallen! #VISKATILLBAKA

Se hela intervjun med Niklas "Messi" Eriksson i spelaren ovanför artikeln…