Skip to content

Assistmaskin Nilsson bakom storsegern - "Grabbarna skjuter bra"

10 december 2017

Katrineholm Bandy bärgade under söndagen säsongens sjätte raka seger hemma mot ett rejält decimerat IFK Motala U. Segersiffrorna skrev tillslut till hela 15-3.

Redan inför söndagens match på Backavallen kunde man ana vartåt det skulle barka. Gästande IFK Motala hade nämligen fått en handfull tunga återbud till matchen på grund av skador och sjukdom och kom tillslut till spel med blott tolv spelare, varav två var födda 2003 och hade aldrig tidigare spelat en seniormatch.

Det var också hemmalaget som tog tag i taktpinnen direkt och redan efter 30 sekunders spel kunde lagkapten Jesper Ekström spräcka målnollan. Därefter var det dags för hela seriens assistkung Victor Nilsson att kliva in i handlingarna. I den 9:e matchminuten assisterade han Niklas "Messi" Eriksson till 2-0, i den 12:e slog han hörnan fram till Viktor Gogmans 3-0 och i den 15:e slog han hörnan till Joakim Olofssons 4-1.

– Det är bara att slå in lite hörnor så får man mycket assist (skratt), så är det tydligen. De skjuter bra grabbarna. Det gör de faktiskt, säger Nilsson ödmjukt.

Målen fortsatte att rulla in i den första halvleken och efter att Linus Doktare gjort 5-1 i matchens 18:e minut kunde såväl Niklas "Messi" Eriksson som Viktor Gogman sätta sina andra för dagen innan halvleken var till ända.

– Vi hittar många fina kombinationer framåt, tycker jag. De utmanar oss inte riktigt, men jag tycker att vi gör det riktigt bra. Vi har många tendenser till väldigt fint spel, säger lagkapten Jesper Ekström.

Den andra halvleken fortsatte i samma stil och innan klockan hade slagit 52 hade nämnde kapten Ekström slagit två målgivande passningar fram till Marcus Lagerbäck respektive Niklas "Messi" Eriksson för 9-1 på tavlan.

Målen fortsatte att rulla in i Motala-målet och inte ens ett mål och en assist av den förre KB-spelaren Eric Lisell kunde rädda gästernas eftermiddag på Backavallen. Slutresultatet skrev tillslut till 15-3 efter att, i tur och ordning, Viktor Gogman, Marcus Lagerbäck, Linus Doktare, Niklas "Messi" Eriksson, Jesper Ekström och Joakim Olofsson hittat nätet ännu en gång.

– Vi gör en riktigt bra match tycker jag. Vi spelar bollen bra, öppnar upp ytorna för varandra och sedan gör vi lite mål också. Det är kul, säger Victor Nilsson.

Härnäst väntar bortamöte med Otterbäcken på Otterstrand kommande fredag.

– Det är bara att ta det här vidare. Det blir en intressant match. Jag tror kanske att jag har mött dem en gång tidigare, så det ska bli kul, säger Nilsson.

Se hela intervjun med Victor Nilsson i spelaren ovanför artikeln och hela intervjun med Jesper Ekström nedan… #VISKATILLBAKA