Skip to content

KLART: Norsk landslagsspelare till KB

4 januari 2018

Katrineholm Bandy förstärker truppen med den norske landslagsbacken Simon Husby. 20-åringen lånas in från allsvenska Örebro SK under resten av säsongen.

I jakten på allsvenskt kval och sedemera även avancemang så står det nu klart att Katrineholm Bandy förstärker truppen med en ny spelare. Det handlar om den 20-årige liberon Simon Husby, som lånas is från moderklubben Örebro SK under resten av säsongen.

– Det är en väldigt fysisk försvarsspelare som vi hoppas kunna ha nytta av, både på hans ordinarie position som libero, men även som försvarare då han spelar väldigt fysiskt. Vi behöver bredda truppen, vi behöver ha tuffare konkurrens och ha fler alternativ. Vi hoppas ju att vi ska in i ett kval och vi vill vara förberedda för eventuella skador och sjukdomar, säger Katrineholm Bandys sportsligt ansvarige Jonas Åkerström.

Simon Husby är en Örebrokille i grund och botten, men har även rötter i Norge. Nyligen spelade han fyrnationsturneringen i Söderhamn med det norska landslaget och senare i vinter kan det bli A-VM i Chabarovsk med landslaget.

– Det känns kul att få testa på någonting nytt. Att få komma ut ur hallen, säger Simon med ett leende och fortsätter:

– Jag är inte speciellt stor till växten, men jag tycker om fysiskt spel. Det gör jag.

Hur var det att spela fyrnationsturneringen med landslaget?

– Det var svinkul! Riktigt kul att få testa på bandy på högsta nivå! 

Och så kan det bli VM i Chabarovsk senare i vinter. Ungefär så långt bort man kan komma i världen?

– Ja, det är väl ungefär så långt bort man kan komma, men det kan bli riktigt kul!

Simon är spelklar till fredagens bortamöte med Derby/Linköping. Se hela intervjun med honom i spelaren ovanför artikeln och hela intervjun med Jonas Åkerström nedan. #VISKATILLBAKA