Skip to content

Stark andra halvlek gav seger i Motala

12 januari 2018

Katrineholm Bandy var relativt illa ute i fredagskvällens bortamöte med IFK Motala U, men efter en stark andra halvlek lyckades laget vända och vinna med 9-4.

Det var med så gott som perfekta förutsättningar som Katrineholm Bandy och hemmalaget IFK Motala U skrinnade ut på isen på XL Bygg Arena i Motala under fredagskvällen, men när matchen väl startade så var det bara ett lag som fick spelet att stämma skapligt.

Marcus Lagerbäck gav visserligen gästerna ledningen med ett kyligt avslut, frispelad av Linus Doktare, i matchens tolfte minut, men spelmässigt fick KB inte gång det och efter 25 minuters spel ledde hemmalaget med 2-1. Samme Lagerbäck kvitterade därefter för KB, men det var trots det hemmaledning i paus med 3-2.

– Spelmässigt har vi kanske lite dåligt tålamod och vi kanske inte riktigt spelar in varandra, men det stora problemet i första tycker jag är defensiven. Vi är jäkligt långa och får jobba mycket en och en, men det blev bättre i andra, säger Marcus Lagerbäck.

Ja, visst blev det bättre spelmässigt i den andra halvleken. Redan efter 30 sekunder kunde Niklas ”Messi” Eriksson sätta kvitteringen till 3-3 och därefter visade gästerna prov på ett närmast felfritt försvarsspel och ett anfallsspel där bollarna tillslut trillade dit tack vare den starka defensiven.

Stor förgrundsfigur i den andra halvleken, förutom hela backlinjen, blev nämnde ”Messi” med hela fyra mål och det tillsammans med ett mål vardera från Jesper Ekström, Viktor Gogman och Linus Doktare gjorde att slutresultatet kunde skrivas till 4-9.

– Första halvlek tycker jag är lite sisådär, men det gäller hela laget, så det är lite svårt. I andra är det bra passningar jag får till alla mål egentligen och det är riktigt skönt att spela nu när jag inte har ont av lårkakan längre och när jag kan gasa på på egen hand, säger ”Messi” om sin egen insats.

Glad över att få göra lite mål var även Marcus Lagerbäck, som haft det lite tungt på den fronten hittills under säsongen.

– Ja, det var faktiskt rätt skönt. Det behövde jag!, säger ”Macke”.

Se hela intervjun med Marcus Lagerbäck i spelaren ovanför artikeln och hela intervjun med Niklas ”Messi” Eriksson nedan. #VISKATILLBAKA