Fortsatt serieledning för U14, P16 och P19

16 januari 2018

Katrineholm Bandys ungdomslag fortsätter att dominera sina respektive serier. Efter helgens matcher fortsätter U14, P16 och P19 att toppa tabellerna.

P19: För vårt äldsta ungdomslags del innebar helgen hemmamöte med tabelltrean GT76 under lördagen, men mycket till jämn och spännande toppmatch blev det dock inte. Läs tränare Johan Carpmans tankar om insatsen nedan:

"Vi gick ut till matchen med bra inställning då vi mötte laget som ligger 3a i vår serie och förväntade oss en tuff match. Vi kom ut starkt och gjorde processen kort med våra motståndare. Det stod 3-0 efter tio minuter och målen trillade in i en jämn takt. 7-0 i paus och 17-0 efter full tid visar med all tydlighet att vi är för bra för vår serie.
Alla i laget gör en bra match och det är kul att se hur spelarna utvecklats i sitt spel men även mentalt. Det hade varit spännande att få mäta våra krafter med bättre lag.

Vi har under säsongen utvecklat vårt spel, fler spelare deltar i uppbyggnaden, bitarna börjar falla på plats med att spela på rättvänd spelare, variera vårt spel med djupledspassningar och dropp. Nu ska vi träna på att få våra backar och libero mer delaktiga i starten av vår uppbyggnad!".

Målskyttar P19: Emil Andersson 5, Lucas Palm 2, August Andersson Rask 2, Alex Ward 2, Antonio Lundh 2, Hugo Klarén 2, Filip Jansson, Edwin Bäck.

P16: Serieledning är det även för P16. Denna befästes efter söndagens bortamöte med Gustavsberg på Ekvallen. Läs tränare Thomaz Doktares sammanfattning av matchen nedan:

"En tät match där hemmalaget från Värmdö valde att spela väldigt defensivt och enbart gå på kontringar. Ett sätt att spela som det, för dagen vita, bortalaget inte är vana att spela mot. Det blev en match med små ytor och mycket slag, där Katrineholm/Eskilstuna behärskade situationen på ett, för åldern, väldigt rutinerat sätt.

Hela första halvlek dominerade bortalaget och redan efter tre minuter skrinnade Gustaf Doktare igenom Gustavsbergs försvar och precis i avslutningen slog en motståndare undan klubban och KB/EBS blev tilldömda straff. En straff som Gustav Danielsson stensäkert förvaltade till 0-1-ledning.

Efter målet dröjde det endast två minuter innan Eskilstun-killen Adrian Granström blev frispelad och kom ensam med Gurrabergs storvuxne målvakt. En snabb fint höger sedan vänster och Adrian skulle bara rulla in 0-2-målet, men med en blixtparad slängde hemmalagets burväktare ut ett ben och avvärjde detta mål.

Katrineholm spelade nu ett fint och varierat spel, med både snabba hot och spelvändningar växelvis med bollar i djupled och några riktigt fina flippassningar. Under den här perioden bjöd bortalaget på en hel del bandygodis och när Simon Blomqvist läckert frispelade Olle Ekholm kom utdelningen helt rättvist. 0-2-målet är riktigt vackert. Trots det stora spelövertaget och en hel del vassa målchanser för att utöka ledningen var det Gustavsberg som likt ett flipperspel i straffområdet lyckades peta in reduceringen till 1-2.

Reduceringen blev ett momentum i matchen och hemmalaget blev mer fysiska i sitt spel samtidigt som Katrineholm/Eskilstuna inte hittade riktigt rätt i positionerna och i passningsspelet. Efter några ovissa minuter var det en individuell prestation som satte bortalaget i förarsätet när Marcus Meinhold i hög fart tog sig förbi Gustavsbergs försvar. Fri med målvakten blev han hakad och bortalagets andra straff var ett faktum. Lika säkert som den första pangade Gustav Danielsson in sitt andra mål för dagen. Med en 1-3-ledning och nytt mod under vingarna skickade först Jesper Nagy en riktig projektil i ribban och i anfallet efter smällde Theo Andersson till en hörna som dansade på mållinjen, men istället för en större ledning kontrade hemmalaget och med en riktig snedträff var ställningen istället 2-3. Gustavsberg kostade därtill på sig att innan paus missa en straff i slutminutrarna.

Andra akten blev mer ett ställningskrig än välspelad bandy. Bortalaget försökte få till ett konstruktivt spel men blev ofta stoppade av slag och tuffa tacklingar. När Adrian Granström på nära håll utökade Katrineholm/Eskilstunas ledning till 2-4 i den 52:a minuten känndes det som att proppen gick ur. Men följande 20 minuter kom mestadels istället handla om frislag, avblåsningar och stressat spel från båda lagen.

För att få lugn i spelet och hitta tillbaka till grunderna tog KB/ESB timeout i matchminut 73. Ett lyckat drag skulle det visa sig. För efter ett riktigt mönsteranfall, som avslutades med en fantastisk flippass från Gustaf Doktare som friställde Olle Ekholm, och fri med målvakten satte han spiken i kistan, 2-5, med sitt andra mål för dagen.

På övertid reducerade hemmalaget till 3-5 på hörna, men närmre än så kom man inte och bortasegern kändes aldrig hotad på slutet.

Stort beröm till hela laget för sina insatser och prestationer. Även vid tillfällen där det offensiva spelet inte klickar riktigt så spelar man alltid ett väldigt bra och tätt defensivt spel som gör det svårt för motståndarna att ta sig fram till farliga lägen. En trygghet är att veta att när defensiven fungerar så brukar det allt som oftast lösa sig framåt".

Målskyttar P16: Gustav Danielsson 2, Olle Ekholm 2, Adrian Granström.

U14: Det fjärde KB-laget som toppar sin serie är U14 och den gångna torsdagen kom ännu en seger då Derby/Linköping BK besegrades hemma på Backavallen. Läs ledaren Thomaz Doktares sammanfattning nedan:

"Serien vände och det med hemmamatch mot Derby på torsdagskvällen. Fina förutsättningar med vindstilla och ett par minusgrader bäddade för ett hemmalag på spelhumör. Till matchen hade dock fler spelare insjuknat vilket gav nya positioner för några spelare, samt chansen för fyra hungriga killar från U12-laget.

Matchen hann knappt bli 30 sekunder gammal innan hemmalaget tog ledningen med 1-0. En riktig smakstart för de blå/röd-randiga på torsdagskvällen.

Det var ett väldigt bra hemmalag som denna kväll har intagit Backavallens isparkett. Ett fint spel med hög fart och många delaktiga gjorde att Katrineholm gång på gång hotade bortalagets försvar och vid flera tillfällen kom till fina lägen och bra avslut.

En riktigt bra första halvlek, som på många sätt liknade andra akten nere i Motala där laget spelade sin bästa bandy för säsongen. Man gav inte motståndarna chansen till något eget ordnat spel, utan styrde bort deras anfallsförsök, vann närkamper och satte full fart på många spelare och lät bollen styra tempot på planen. Med bra grundfart och rörelse, tålamod i spelet och många fina passningar luckrade man upp motståndarnas försvar vid flera tillfällen.

Under matchens första halva hade man skaffat sig en betryggande 8-1-ledning i paus.

Andra halvlek blev mer avvaktande från hemmalaget och man bjöd in Derby mer och mer i matchen. I avsaknad av det varierande offensiva spelet från första halvlek var det en trygghet att veta att laget är väldigt starka i defensiven. Det var tätt och resolut och gavs få möjligheter för motståndarna att ta sig fram till farliga avslut. Den här kvällen skulle det krävas en oväntad bollstuds och ett ”självmål” för att överlista Katrineholmslagets försvarspel.

Segersviten intakt efter sjunde raka vinsten i U14-serien. Riktigt bra första halvlek bäddade för två nya poäng. Stort beröm till samtliga, men lite extra till våra fyra spelare från U12."

U9: Under lördagen var våra yngsta hjältar i Eskilstuna för att spela poolspel. Ett poolspel som ledarna Tobias Halén och Markus Skoog sammanfattar nedan:

"Vårat minsta lag, U9, var på poolspel i Eskilstuna. Vi mötte tre stycken Västeråslag och hemmaklubben och flera spelare gjorde sina första matcher för klubben. Fantastiskt kul att se alla barn som krigar och har roligt på isen. Västerås har väldigt bra lag där vi ligger steget efter. Främst är det för att vi har många spelare som är några år yngre. Laget visade väldigt bra kämpaglöd trots det tuffa motståndet. Mot Eskilstuna blev det lite jämnare. Många nya målskyttar som var väldigt kul att se. Alla spelare visade stor vilja att utvecklas."

Nästa poolspel är det vi som arrangerar hemma på Backavallen den 3/2.".