Skip to content

"Messi" sänkte Borgia i snön - "Formen är riktigt bra"

2 februari 2018

Trots kraftig snöfall så lyckades Katrineholm Bandy under fredagskvällen besegra Borgia/Norrköping BK med klara 12-2 under fredagskvällen.

Katrineholm Bandy fortsätter på vinnarspåret och Niklas "Messi" Eriksson fortsätter på målgörarspåret. Efter att ha gjort tio strutar mot Wadköping/Örebro BK förra helgen höll hans sig framme vid hela åtta tillfällen i fredagens hemmamöte med Borgia/Norrköping BK. Detta i en match som blev snöigare och snöigare för varje minut som gick.

– Det är en bra match. Vi krigar på i 90 minuter. Det är väl en kvart i slutet på första som är dålig, annars tycker jag att vi visar en bra inställning trots underlaget, säger "Messi" och fortsätter:

– Det (vädret) påverkar ju en del, för vi hade inte tänkt att det skulle bli ospelbart, men i första tycker jag att det går att spela. I alla fall första 35, men i andra så blev det svårare och det blev mer lyft och kriga istället. Så det påverkade ju matchplanen, men jag tycker att vi löste det bra ändå.

Ja, för efter att ha ledat med 5-2 i halvtid så lyckades KB vinna den andra akten med klara 6-0 och därmed spela till sig en fin 12-2-seger och för Niklas del innebar fredagens åtta mål att han nu gjort 18 baljor på tvåa matcher. Formen är på topp med andra ord.

– Ja, den är bra är den. Vissa mål är väl inte någon större prestation direkt, det är lite returer och sådär, men det handlar om att vara på rätt plats, så formen är riktigt bra. Det är den, säger #7.

Bland de andra målskyttarna i matchen återfanns framförallt en ovan sådan. Fredrik Öjdahl svarade nämligen för sin årliga isare i bortre.

– Niklas såg ju att det var jag som kom på högerflanken, så då visste han ju att han skulle lira och då smäller det. Så är det (skratt), säger "Löjjan" efter matchen.

Härnäst väntar nu en lättare träning för A-laget under lördagen och därefter är det seriefinal borta mot Finspångs AIK på Arena Grosvad under söndagen. En match som spelarna har höga förhoppningar på.

– Det kommer att bli skithäftigt, så klart. Sedan hoppas man ju på mycket supportrar härifrån också. Det är en seriefinal, så det kommer att bli grymt kul!, säger Öjdahl.

Har du någon hälsning till de som fortfarande funderar på om de ska åka?

– Det är klart att man ska åka! Det finns ingenting annat. Det kommer att bli grym stämnning!

HÄR bokar du plats på bussresan till Finspång på söndag!

Se hela intervjun med Niklas "Messi" Eriksson i spelaren ovanför artikeln och hela intervjun med Fredrik Öjdahl nedan. #VISKATILLBAKA