Skip to content

Silvermedalj för U14 i Youth Stars Cup

6 februari 2018

Det har varit en intensiv helg för våra ungdomslag och framförallt för såväl U12 som U14 som varit iväg på Knatten Cup respektive Youth Stars Cup.

U9: Under lördagen arrangerade U9 ett poolspel hemma på Backavallen där man spelade roliga matcher mot såväl Finspångs AIK som Borgia/Norrköping BK. Läs ledaren Josefin Sandqvists sammanfattning av dagen nedan:

"Lördag den 3/2 bjöd U9 in till poolspel på Backavallen. 13 barn var med och spelade för Katrineholm Bandy. Tyvärr hindrade snöovädret Derby och Motala från att komma så det blev lite ändringar i spelschemat i sista minuten. Finspång, Borgia och Katrineholm spelade iallafall tre fina matcher var.

Efter att Motala och Derby varit tvungna att stanna hemma så blev det under lördagen tre matcher för våra hjältar i U9. De kämpade på bra i snålblåsten på Vallen! För en del spelare var det debut i poolspels-sammanhang och de gjorde det riktigt bra! Att spela matcher i den här åldern är inte bara att 'spela match' utan även att spana in hur andra lag gör, prata taktik, vilken position man ska ha. Det är mycket runt omkring som kräver energi av de små hjältarna även om ledare och föräldrar är duktiga på att hjälpa till!

– Nu längtar laget till Olssons Cup här på hemmaplan (lördag 3/3 reds. anm.) som kommer att avsluta årets säsong, konstaterar U9-ledaren, tillika sportchefen, Jonas Åkerström och fortsätter:

– Det här var lätt helgens viktigaste och svåraste matcher för Katrineholm Bandy.

Spelarna i u9 vill tacka all publik, motståndare, domare, ledare och föräldrar för alla fina insatser under poolspelet".

U9 hörna

U9 poolspel

 

U12: Den gångna helgen var U12 i Sandviken för att spela anrika och prestigefyllda Knatten Cup. Nedan hittar ni tränare Jonas Pilhedens sammanfattning av helgen.

"Vilken helg vi fick i Sandviken! Täta och väldigt tuffa matcher framför allt emot Broberg och Bollnäs. Vi har haft en kanonhelg med grabbarna där vi har fått beröm för både uppträdande och vårt bandyspel.

Vi hade en riktig tuff kvartfinal emot Bollnäs där det var två lag som inte ville vika ner sig. Alla grabbar gick in och verkligen vågade spela ut trots att det var en kvartfinal.

Nu hade inte vi turen med oss som man behöver i täta matcher där det var missade frilägen och bollen studsade både en och två gånger på mållinjen. Vi hade lite skador inför kvartsfinalen men det var inget som märktes på killarna.

Vår målsättning var att få till ett så bra spel som möjligt både offensivt och defensivt, det kryddade vi lite extra med några härliga hörnvarianter som fick andra lag att applådera.

Vi är ett härligt gäng som gillar varandra, bra gemenskap i gruppen föder alltid bra framgångar på isen vilket våra grabbar bevisat.

Mellan matcherna har man tagit det lugnt och kollat på bandy och när det var läggdags så behövdes inga sömnpiller direkt.

Klubben kan vara väldigt stolta över detta U12-gäng som blev bjudna på träningsmatcher till både Broberg och Bollnäs till kommande säsong".

Se en mängd bilder och filmer från U12:s helg på deras Facebook-sida!

U14: Cuphelg var det även för U14 som åkte till Stockholm för att spela Youth Stars Cup. Nedan sammanfattar vi succéhelgen.

"Katrineholm Bandy U14 vinner ett välförtjänt silver i YSC efter en mycket bra genomförd cup mot ett starkt startfält.

Youth Stars Cup spelas varje år första helgen i februari på Gubbängen i Stockholm. Turneringen bjuder in Mellansveriges bästa P14-lag samt lag från Norge och Finland och till årets upplaga återfanns bland annat vinnarna och bronsmedaljörerna från Skobes Cup, Vetlanda och Tillberga, med. Övriga deltagande lag var Falu BS, UNIK, Selånger, Västerås SK, Åby/Tjureda, Ullern (NOR) samt arrangörsklubben GT/76.

Katrineholm, som förra året kom på en fjärde plats i turneringen, skulle denna gång nå en ännu mer framskjuten placering. Efter att gått obesegrade genom gruppspelet med segrar mot UNIK (9-1), Åby/Tjureda (6-0), Tillberga (4-3) och Falu BS (6-2) väntade arrangörsklubben GT/76 i semifinal. Där segrade Katrineholm med 7-1 efter en riktigt stark andra halvlek och därmed tog man sig till final mot gruppkollegan Tillberga. I en väldigt jämn final var det Tillberga som till slut stod som slutsegrare efter 7-3 (4-2), där avgörandet var Tillbergas hörnskytte med tre fullträffar från en viss Roman Shamsutov.

– Vill ge ett stort beröm till samtliga spelare för sina prestationer under helgen, ett stort GRATTIS till ett vunnet silver och till en mycket väl genomförd cup, säger ledaren Thomaz Doktare

Tränarnas ord:

 

– Vi, eller spelarna, vinner ett välförtjänt silver efter en mycket bra genomförd cup. I finalen får vi se oss besegrade av Tillberga med 3-7 (2-4), ett Tillberga som vi tidigare vann mot i gruppspelet (4-3). Två väldigt bra lag där dom svart/röda idag drog det längsta strået i en väldigt jämn match. Avgörande i matchen var Tillbergas kliniska hörnskytte, tre mål på fyra hörnor, konstaterar ledarna och fortsätter:

 

– Det vi tar med oss lite extra från helgen är att vi är väldigt täta i vår defensiv och försvarspel, vilket märks då vi är det lag som släpper in minst mål i hela turneringen. Inför finalen hade vi sju insläppta på fem matcher och det är en enorm trygghet för spelarna att veta att man är ruskigt starka bakåt. Det ger också ett extra tålamod i anfallsspelet när de känner att det inte behöver jagas mål i varje anfall utan istället äga mycket boll inom laget och gå till attack när rätt läge ges. 

 

Vi vill tacka de tillresta föräldrar som hade tagit sig upp till Stockholm för att ge sitt stöd till laget. Det betyder massor att känna det stöd och hejarop från läktarplats.

 

Vi gratulerar Tillberga till guldet och glädjs över en vunnen silverpokal till Katrineholm.

 

Riktar även ett stort tack till arrangören GT/76 för en mycket väl anordnad turnering.

 

Redan nästa helg siktar vi mot stjärnorna igen, då vi beger oss till Åtvidaberg Cup som inleds på fredag".

 

Målskyttar under cupen: Gustav Danielsson 12, Gustaf Doktare 9, Olle Ekholm 6, Filip Ivarsson 2, Atle Sund 2, Melker Lindgren 2, Lova Sund, Jesper Nagy.

Se massor av bilder och filmer från cupen på lagets Facebooksida!

P16: För P16:s del spelades veckans match redan på onsdagen då Örebro SK gästade Backavallen.

Det blev en match där hemmalaget tog en tidig ledning i snökaoset, genom Gustaf Doktare, och där målvakten Emil Zeijlon nöp inte en, utan två straffar från gästerna i första halvlek. Tillslut kom dock kvitteringen från gästerna, men Olle Ekholms 2-1-mål i den 40:e matchminuten räckte till ledning i paus.

I den andra halvleken kvitterade ÖSK mer eller mindre omgående, men där var det också slut på gästernas målproduktion för kvällen. Olle Ekholm och Adrian Granström kunde därefter se till att det blev hemmaseger i en match som snarare kommer att minnas för det bedrövliga vädret än någonting annat.

Målskyttar Katrineholm Bandy: Olle Ekholm 2, Gustaf Doktare, Adrian Granström.

U19: För P19:s del var det lördagen som bjöd på hemmamatch mot Gustavsbergs IF i Pojkallsvenskan Mellersta.

Katrineholm Bandys P19-lag har ännu inte tappat en enda poäng i Pojkallsvenskan Mellersta, men 24 minuter in i lördagens hemmamöte med Gustavsberg stod det 0-1 på tavlan. På väg att bli en skräll, undrar ni. Svaret var nej. Ett tydligt och bestämt nej.

Från matchminut 25 fram till halvtidspausen smällde hemmalaget nämligen in sex mål och gick till pausvila med hela 6-1 och i den andra halvleken hade proppen fullständigt gått ur. Tillslut skrevs resultatet till 15-1 och serieledningen är därmed fortfarande ett faktum.

Målskyttar Katrineholm Bandy: August Andersson-Rask 6, Lucas Palm 4, Marcus Meinhold, William Tolbäcken, Filip Jansson, Oscar Jepsen, Erik Lundevaller.