Skip to content

Sammanfattning: Nytt cupsilver för U14

13 februari 2018

Cupframgångarna fortsätter hagla över Katrineholm Bandy. Detta då U14 bärgade ett nytt silver i Åtvidaberg den gångna helgen. Läs om det och allt som hänt våra andra lag här.

U10: Efter att det planerade poolspelet i Åtvidaberg blivit inställt tog Katrineholm Bandy U10 saken i egna händer och bjöd in till poolspel på Backavallen. Nedan kan ni läsa ledaren Tobias Haléns sammanfattning av lördagen.

"I lördags var det dags igen för U10 att bjuda in till spel på Backavallen. Poolspelet skulle ägt rum i Åtvidaberg men de hade dubbelbokat så de fick stryka sitt poolspel. Med kort varsel så var det Västerås och Borgia som kom på besök. Även Örebro skulle komma men fick sjukdomar i laget och fick lämna återbud.

Första matchen mot Borgia så var det ett taggat bortalag som styrde spelet men vi kämpade på och även vi fick in några bollar.

Andra matchen var mot Västerås. Nu kom vi ut som ett helt annat lag och spelade bollen på ett helt annat sätt. Vi provade de saker vi tränat på och de gav resultat. Matchen mot Västerås var helt jämn. Vi har tränat på bland annat att byta kant, inte köra fast och att avsluta på flera olika sätt. Det var verkligen kul att se. Vi vågade gå in i dueller och krigade verkligen.

Som en överraskning så hade vi även lite olika avslutningstävlingar med lite priser. 

Stor eloge till hela laget som nu ser fram emot de cuper som kommer".

U10 poolspel backavallen

Se fler bilder från U10-poolspelet här >>>

U12: För U12:s del så innebar helgen träningsmatch på 11-manna mot Finspångs AIK. Nedan kan ni läsa ledaren Jens Hellqvists analys av lördagen:

"U12 gänget åkte i lördags till Finspång för en träningsmatch. Det blev en riktigt bra genomkörare i 11-manna, som vi laddar för inför nästa säsong. Matchen spelades 3x30 minuter för att ge lite utrymme för isvård och lite taktiska tips. 

Med några återbud åkte vi till matchen med tio spelare, men genomförde matchen mycket bra. Fin skridskoåkning, bra passningsspel och riktigt god kämpaglöd gjorde att vi satt i förarsätet större delen av den jämna matchen.

Mot slutet tröt våra krafter något och Finspång kunde sätta kvitteringsmålet till 7-7. Med matchens sista frislag var det också nära att Finspång gjort ett åttonde mål, men Sven i målet gjorde en fin räddning och matchen slutade oavgjort.

Det är kul att se utvecklingen på vårt lag från 7-manna till 11-manna där vi utnyttjar den stora planens ytor på ett mycket bra sätt".

Se bilder från matchen i Finspång här >>>

U14: För U14:s del var det dags för den andra cupen på två helger då man begav sig till Åtvidaberg och Korvgubbens Arena under fredagen. Hur det gick? Det hittar ni i ledaren Thomaz Doktares sammanfattning nedan.

"Andra platsen i Youth Stars Cup förra helgen följdes upp med ytterligare ett cupsilver i Åtvidaberg Cup.

Efter förra veckans cupsilver i Youth Stars Cup var det denna helg åter dags för U14 att sikta mot stjärnorna och jaga nya framgångar. Cupen i Åtvidaberg skulle nästan bli en copy paste från Stockholm.

Efter att återigen gått obesegrade genom gruppspelet med segrar mot IFK Motala (3-2), Gustavsberg (8-0), UNIK (13-0) och Västerås SK (6-3) väntade kvartsfinal mot Spånga/Bromsten. Där segrade Katrineholm med 8-1 efter en mycket bra insats och med några riktigt läckra prestationer. Därmed tog man sig till semifinal mot gruppkollegan Gustavsberg. Semifinalen mot 'Gurraberg' blev betydligt jämnare än matchen i gruppspelet. Stockholmarna hade gjort sin läxa och gjorde det trångt, spelade ett tätt bra försvarspel och gick på kontringar. Men med ett listigt, varierat anfallsspel och en hel del bandygodis under andra halvlek kunde Katrineholm tillslut ordna en betryggande 5-1 seger och en plats i söndagens final.

I den andra semifinalen möttes två andra lag från samma grupp, nämligen Motala och Västerås. Där var Motala det bättre laget och genom en 3-0-vinst tog man den andra platsen i finalen.

I en väldigt jämn, men kanske inte så välspelad, final mellan två lag som känner varandra väl var det IFK Motala som till slut stod som slutsegrare med uddamålet, 2-1. En match som mest handlade om att utnyttja varandras misstag än att föra ett eget spel. Det kändes som två rätt slitna lag som ställdes mot varandra och matchtempot var inte i närheten av vad den var när lagen möttes i gruppspelet på fredagskvällen. Lägg där till det svårspelade underlaget och snöyran som föll så var det rätt svårt att få till något konstruktivt bandyspel. Denna dag var det Motala som hade dom mesta krafterna kvar.

Vi genomför återigen en väldigt bra turnering med flertalet fina prestationer. Även från denna cup tar vi med oss det fantastiska arbetet spelarna gör i defensiven. Spelarna jobbar väldigt bra och hjälper varandra i styrspelet, är ruskigt kompakta och svåra att ta sig förbi och igenom. Motståndarna får ofta välja svåra avslut med skott långt utifrån och i dåliga vinklar, sen har vi en mycket duktig målvakt i Lukas som sista utpost. Precis som i Youth Stars Cup är vi det lag som släpper in minst mål under turneringen med endast nio insläppta på sju matcher. Det är ett gott kvitto på att försvarspelet fungerar så bra som det gör, och det syns även i seriespelet där antalet insläppta mål är tolv på åtta matcher.

Stort GRATTIS alla spelare till ytterligare ett vunnet silver och till en mycket väl genomförd cup.

Gruppspel:

Katrineholm - IFK Motala 3-2

UNIK - Katrineholm 13-0

Katrineholm - Gustavsberg 8-0

Västerås SK - Katrineholm 3-6

1/4 final

Spånga - Katrineholm 1-8

Semifinal

Katrineholm - Gustavsberg 5-1

Final

Katrineholm - IFK Motala 1-2

Målskyttar i cupen:
 Gustaf Doktare 14, Gustav Danielsson 12, Olle Ekholm 7, Theo Andersson 4, Atle Sund 3, Jesper Nagy 3, Wille Bäck.

Se bilder från helgens cup på lagets Facebook-sida >>>

P19: För P19:s del bjöd lördagen på en chans att säkra seriesegern i Pojkallsvenskan Mellersta, men då krävdes seger borta mot Derby/Linköping BK. Läs tränare Johan Carpmans analys av matchen nedan.

"Första halvlek var säsongens bottennapp då vi agerade utan fart, vilja och tanke. Derby som är ett lag som har en bra defensiv gjorde det bra och tog ledningen med 1-0. Vi tog en tidig timeout för att försöka få igång spelarna men det hjälpte föga. Derby gjorde även 2-0 innan vi i slutet av halvleken kunde reducera till 2-1 på straff.

I paus pratade vi om att var och en skulle rannsaka sig själv och att det var dags att börja göra det jobb som krävs. I andra halvlek kommer vi ut som ett nytt lag och radar upp målchanser utan att bollen vill in i mål. Till slut lyckas vi kvittera till 2-2 på hörna genom Oscar Jepsen men några mer mål blir det inte utan matchen slutar 2-2.

Säsongens första poängtapp, men nu knyter vi nävarna och ska göra allt för avsluta snyggt med segrar i de två avslutande matcherna!".

Håll utkik på sajten under onsdagen för ett komplett schema över det som händer våra lag kommande helg.