Skip to content

Andersson jagar veckans andra serieseger - "En viktig match"

17 februari 2018

Efter att P19 säkrade sin serieseger under torsdagen så har nu A-laget chansen att göra samma sak under söndagen. En serieseger som även innebär allsvenskt kvalspel.

När IFK Motala U gästar Backavallen under söndagen har hemmalaget chansen att uppnå säsongens stora delmål - att säkra en plats i det allsvenska kvalet. En poäng krävs för att seriesegern ska vara klar, men att tro att det ska bli någon behaglig och enkel söndagspromenad finns inte på kartan.

– Det är en viktig match ändå. Även om vi bara behöver en poäng så måste vi ladda på inför det som förhoppningsvis komma skall med ett kval. Vi måste vara på tå och få igång vårt spel igen. Det var ju lite sisådär mot Derby, men det är bara att studsa tillbaka så fort som möjligt och göra en riktigt bra match på söndag, säger Emil Andersson, som under torsdagen var med och spelade seriesegern i Pojkallsvenskan Mellersta till Katrineholm/Eskilstuna.

– Resultatmässigt har den (säsongen reds. anm.) varit riktigt bra. Lite overkligt bra egentligen. Det har ju varit tvåsiffrigt i var och varannan match. Det har väl varit en rätt ojämn serie, men jag tycker att vi har jobbat på vårt spel och stundstals fått igång lite lir. Så det har varit en rolig säsong, säger han om P19-säsongen, som dessvärre avslutades med säsongens enda förlust hemma mot Hammarby under lördagseftermiddagen (7-8).

Säsongens två tidigare möten med Motala har slutat med klara segrar (15-3 och 9-4), men precis som med andra U-lag så är det en ständig fråga vad de kommer med för lag. Kanske särskilt nu när IFK:s A-lag är spellediga fram till Elitseriekvalet.

– Det är svårt att veta vad man ska vänta sig med sådana här U-lag. Det beror ju på vad de får för lag med sig, men nere i Motala senast så hade de väl några A-lagsspelare med vad jag förstår. Så de kan vara bra och så kan de vara mindre bra i stunder. Det gäller att vi är på tå oavsett vad och fokuserar på vårt så ska det nog gå vägen, säger Andersson.

Hur har säsongen känts hittills för egen del? Du har ju rätt tuff konkurrens om speltiden på defensivt mittfält med Jesper Ekström och Linus Doktare.

– Det är lite upp och ner. Jag gör bra matcher ibland och blandar det med lite mindre bra insatser, men jag försöker jobba på och göra mitt bästa, men det är väl helt okej i alla fall tycker jag. Så här långt, flinar han.

Det blir ännu bättre i ett kval?

– Vi får hoppas på det (skratt)!

Till söndagens match gör tränarstaben få förändringar i truppen. Jakob Hollstein får fortsatt förtroende på backplats efter en lovande insats senast och kanske mest glädjande är att Linus Doktare är tillbaka i spel efter den axelskada han ådrog sig i Finspång.

Matchtruppen till söndagen: Henrik Karlsson, Pontus Ekström, Joakim Olofsson, Fredrik Öjdahl, Niklas Eriksson, Emil Andersson, Lars Larsson, Victor Nilsson, Olle Larsson, Lars Buskqvist, Jakob Hollstein, Jesper Ekström, Simon Husby, Linus Doktare, Marcus Lagerbäck.

Avslag 15.00 på söndag! Varmt välkomna och heja fram laget till kvalplatsen!

Se hela intervjun med Emil Andersson i spelaren ovanför artikeln. #VISKATILLBAKA