Skip to content

Kvalplatsen säkrad via ny storseger - "Det man har längtat efter"

18 februari 2018

Katrineholm Bandy kommer att kvala till Bandyallsvenskan mellan den 28 februari och den 11 mars. Det står klart efter söndagens 13-1-seger hemma mot IFK Motala U.

Med målsättningen att ta steget tillbaka upp i Bandyallsvenskan är det därför otroligt skönt för Katrineholm Bandys supportrar att kunna konstatera att det blir kvalspel senare i vinter. I och med söndagens 13-1-seger mot IFK Motala U så är nu seriesegern säkrad med en omgång kvar att spela.

– Det är ju asskönt att vinna en serie, så är det ju. Det är skitkul. Sedan är det ju underbart att spela ett kval. Det är ju det man har längtat efter hela säsongen. Det är nu det gäller, konstaterar Linus Doktare efter söndagens match.

Matchen i sig då? Ja, som resultatet antyder så var det inte mycket snack om saken. Linus Doktare rivstartade matchen med tre mål och en assist fram till 4-0 och därefter fick han även sällskap av Niklas "Messi" Eriksson, Lars Buskqvist och Marcus Lagerbäck i skaran över tremålsskyttar under söndagen. Detta efter att mittfältaren missat förra veckans hemmamatch mot Derby/Linköping på grund av en axelskada.


– Det var kul att spela. Jag saknade att spela förra veckan, konstaterar Doktare.

Spelmässigt blev det en relativt avslagen historia, men huvudtränare Andreas Staaf var trots det nöjd med flera bitar i spelet efteråt.

– Det är en bra genomförd match. Vi håller oss till det vi sa innan matchen att vi skulle göra och det gör vi riktigt bra. Vi hade pratat om att tajta till vår defensiv. Att få ihop den, att hitta avstånden och att krympa ytorna. De gör ett mål och kanske inte har några riktiga farligheter. Det är väl något läge till som vi tycker är riktigt vasst, så det var mycket bra vibbar ifrån defensiven idag, säger Andreas.

Härnäst väntar den avslutande seriematchen borta mot Otterbäcken kommande söndag innan kvalspelet drar igång efterföljande onsdag. Hur, var och mot vilka man kommer att spela står ännu inte klart.

- Nu när det är helt klart så kan vi ju bärja prata i lite andra termer och vi ska avsluta serien på ett snyggt sätt. Vi ska göra en bra match där nere, så är det och få en bra känsla med oss in i veckan som kommer därefter. Det är bara att jobba vidare och ta med sig bra bitar från det här och ja… Jobba vidare helt enkelt, säger Andreas Staaf.

Se hela intervjun med Linus Doktare i spelaren ovanför artikeln och hela intervjun med Andreas Staaf nedan. #VISKATILLBAKA