Skip to content

Dags att avsluta serien snyggt - "Vore verkligen skönt"

23 februari 2018

Ett redan kvalklart Katrineholm Bandy ger sig under söndagen ut på Division 1-säsongens sista resa. Detta då Otterbäckens BK väntar på bortaplan.

Efter 16 segrar och en oavgjord har Katrineholm Bandy säkrat en kvalplats till Bandyallsvenskan, men ännu återstår en match innan säsongen i Division 1 Mellersta kan stängas. Detta då laget gästar tabellfemman Otterbäckens BK.

– Även fast det är klart så ska vi avsluta på ett snyggt sätt och vi ska fortsätta nöta på våra grejer som vi har, för nu vet vi att vi kommer till ett kval, så vi får pusselbitarna att sitta till 110 procent. Så det är inga konstigheter även om det är färdigt. Vi ska slipa på våra grejer, säger tränare Andreas Staaf, som även betonar vikten av att få med sig en seger och en positiv känsla in i det intensiva kvalet.

– Det tror jag nog kan vara väldigt skönt, att vi får cleant genom hela alltihop och att vi sköter våra kort rätt. Då får vi ett kvitto på att vi jobbar med rätt saker också.

Söndagens match ger dock lagledningen ett tillfälle att lufta några spelare som inte fått fullt lika mycket istid den senaste tiden och verkligen se till att hela truppen är igång och redo för att kunna spela sex matcher på tolv dagar.

– Det känns ju rätt skönt att komma till sista fajten nu utan att ha några skavanker på det sättet och då passar det utmärkt att ta tillfället i akt att hålla alla igång och fräscha till ett kval för då kan det hända mycket eftersom det är mycket matcher på kort tid, säger Andreas Staaf.

Matchtruppen till Otterbäcken: Pontus Ekström, Henrik Karlsson, Fredrik Öjdahl, Hugo Klarén, Emil Andersson, Lars Larsson, Victor Nilsson, Olle Larsson, Lucas Palm, Lars Buskqvist, Jacob Hollstein, Tobias Forsman, Viktor Gogman, Linus Doktare, Marcus Lagerbäck.

Söndagens match på Otterstrands IP har avslag 14.00. Se hela intervjun med Andreas Staaf i spelaren ovanför artikeln. #VISKATILLBAKA